Foment adjudica les obres d'adequació de l'entorn del pont romànic de Besalú (Girona)

22/08/2011

Butlletí Oficial de l'Estat


  • El pressupost puja a més de mig milió d'euros


El Ministeri de Foment ha adjudicat a l'empresa Alten Obres i Serveis les obres d'adequació de l'entorn del pont romànic de Besalú (Girona).

El pressupost de l'adjudicació, publicada el passat dissabte al Butlletí Oficial de l'Estat, ascendeix a 514.366,98 euros.

Les intervencions previstes són les següents:

- L'adaptació del terreny en el sector més proper al nucli de Besalú per formar un camí nou que travessa la carretera C-66 per sota del Pont, desembocant als voltants del cementiri i connectant amb el camí que envolta l'Església de Sant Martí.

- Les obres del propi camí, que comprenen: la neteja i desbrossament del terreny, la compactació de l'esplanada, el perfilat de talussos, la formació d'una capa de base granular i el posterior estès del paviment asfàltic en dues capes de mescla bituminosa.

- El drenatge del camí per mitjà d'embornals i la seva connexió al clavegueram general.

- La reordenació de la zona enfront de l'Església, incloent la construcció d'una capa de base granular i l'execució d'un paviment de formigó amb acabat buixardat, d'una banda, i pel paviment asfàltic del camí inferior.

- La configuració de l'espai que connecta amb el carrer Compte Tallaferro, incloent els corresponents murs de contenció de formigó armat i acabat vist.

- La construcció dels trams d'escales formades amb esglaons de pedra artificial dotades amb baranes d'acer.

- La dotació d'elements de mobiliari urbà, constituïts per una estructura porticada a base de perfils d'acer laminat i protegits amb pintura de poliuretà, en aquests pòrtics es situen els bancs de fusta.

- La infraestructura de l'enllumenat incloent els punts de llum col.locats en el mobiliari que es disposa al llarg del camí.