Adif conclou la urbanització provisional del passeig de Sant Antoni, en l’entorn del parc de l’Espanya Industrial

Adif concluye la urbanización provisional del passeig de Sant Antoni en las inmediaciones del parque de la España Industrial

19/08/2011

Obres de condicionament de l’entorn de l’estació de Sants


  • L’actuació, que ha suposat una inversió de 288.000 euros, ha consistit en la creació d’un espai d’ús per a vianants i la instal·lació d’elements de jardineria i mobiliari urbà en una superfície de 7.605 m2


Adif ha conclòs les obres d’execució de la urbanització provisional del passeig de Sant Antoni, en el tram comprès entre l’estació de Sants, la coronació de les graderies del parc de l’Espanya Industrial i les places de Joan Peiró i Països Catalans.
 
L’obra, que ha suposat una inversió de 288.364,9 euros i ha estat  executada en un termini de dos mesos i mig, recupera, provisionalment, una superfície de 7.605 m2 com àrea per a vianants amb caràcter de passeig.

Les principals actuacions, dutes a terme segons els criteris proposats per l’Ajuntament de Barcelona, han consistit en la modificació de la posició del tancament actual, que ha estat traslladat sobre la llosa de formigó de l’aparcament, el que ha permès recuperar la vorada existent al costat del parc i instal•lar nou paviment.

L’accessibilitat s’ha resolt amb guals per a garantir sempre el pas en nivell. La resta de la pavimentació s’ha realitzat amb aglomerat asfàltic i pintura decorativa en tonalitats blaves i verdes.

A més, s’han col•locat jardineres amb arbrat i elements de mobiliari urbà que permeten delimitar l’àrea d’intervenció separant els recorreguts per a vianants de la futura circulació rodada. S’han  col•locat bancs de 175 cm de longitud. També s’han col•locat papereres en els guals i zones d’estança i s’han disposat jardineres que garanteixen la seguretat dels vianants.

Així mateix, s’han plantat tarongers agres amb sistemes de reg incorporat per disposar de zones d’ombra al llarg del passeig i, de manera més agrupada, en la zona relacionada amb la plaça de Joan Peiró.

També s’ha il•luminat la zona mitjançant la instal•lació existent a les torres del parc, complementada amb columnes de 9 m. Per últim, s’ha adequat la xarxa de clavegueram a la nova cota de paviment i s’han replantejat les reixes de ventilació.

Com a conseqüència de les obres, s’han traslladat les casetes de control d’aparcament des de la façana del costat de Països Catalans fins a la zona del tancament del passeig de Sant Antoni. També s’han  pintat les escales metàl•liques exteriors situades en el lateral del carrer de Viriat i s’han efectuat repassos de pintura en la façana de l’estació fins el passeig de Sant Antoni.

El passeig està limitat per l’edifici de l’estació amb la reserva per les futures obres tancada i per les graderies i torres del parc. Els accessos es realitzen des dels extrems, coincidint amb la ubicació de les rampes d’accés a l’aparcament subterrani. Els accessos intermedis es fan  des del parc i, només en cas d’emergència, està prevista la sortida d’evacuació de l’aparcament.

Fotos