Autoritzada la licitació del 90,05% del capital de les societats concessionàries dels aeroports de Madrid-Barajas i Barcelona-El Prat

29/07/2011

Consejo de Ministros


L'operació compta amb l'informe favorable del Consell Consultiu de Privatitzacions.

El procés de licitació començarà demà, 30 de juliol.

Les empreses interessades podran demanar el plec i la documentació bàsica del procés a través de les pàgines web d'Aena Aeroports i d'Aena.

El 5 de setembre finalitzarà el termini per presentar la documentació que acrediti l'aptitud tècnica i economicofinancera requerida.


El Consell de Ministres ha autoritzat avui la licitació del 90,05% del capital de les societats concessionàries dels aeroports de Madrid-Barajas i Barcelona-El Prat, després que Aena Aeroports hagi rebut l'informe favorable del Consell Consultiu de Privatitzacions.

Aquest informe considera que "tant en les fases executades fins a la data d'emissió del dictamen com en el disseny del contingut dels plecs en licitació i en els contractes de concessió es compleixen els requisits de publicitat, transparència i concurrència pels quals ha de vetllar el Consell Consultiu de Privatitzacions ". El Consell Consultiu demana a Aena, com a agent gestor en el procés de privatització, que li traslladi la informació que es vagi produint en les següents fases del procés per demanar un nou dictamen "en el moment en què es coneguin les propostes d'adjudicació i abans que es prengui la decisió definitiva per part de l'òrgan corresponent ".

Una vegada autoritzada l'operació pel Consell de Ministres, el procés de licitació començarà demà, 30 de juliol, amb la seva publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat.

Les empreses interessades hauran de demanar el plec i la documentació bàsica del procés a través de la pàgina web d'Aena Aeroports www.aena-aeropuertos.es o d'Aena www.aena.es i disposaran fins al 5 de setembre per presentar la documentació que acrediti l'aptitud tècnica i economicofinancera en aquesta primera fase del procés.

Pel que fa a l'aptitud tècnica, les empreses que es presentin soles hauran d'acreditar una experiència prèvia en gestió d'aeroports. Les agrupacions o consorcis d'empreses han de tenir, almenys, un integrant amb experiència en gestió aeroportuària que compti amb una participació d'almenys un 20% en el consorci.

L'experiència en gestió requerida suposa gestionar aeroports o terminals d'aeroports, o tenir una participació accionarial superior al 25% en gestors aeroportuaris o en gestors de terminals aeroportuàries, amb un tràfic total superior a 25 milions de passatgers amb dades de 2010.

Pel que fa a l'aptitud economicofinancera, les empreses interessades hauran d'acreditar uns actius totals en balanç per import igual o superior a 3.000 milions d'euros.

Aena Aeroports examinar la documentació presentada i les empreses o consorcis d'empreses que compleixin els requisits exigits podran preparar la seva oferta tècnica i econòmica per a la gestió de cadascun dels aeroports. Per a això, tindran tota la informació necessària per realitzar un procés de 'due dilligence' que inclourà l'accés al quadern de venda, en el qual es descriuen tots els actius objecte de concessió, i el "dataroom", que inclou tota la documentació operativa , tècnica, legal i financera que permeti als licitadors conèixer la situació de l'empresa.