Foment inverteix 539 M € en la conservació i l'explotació de carreteres en diferents punts d'Espanya

29/07/2011

A trams de 19 províncies


L'objectiu és millorar la conducció i incrementar la seguretat viària.

En vies de Tarragona, Madrid, Astúries, Andalusia, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Aragó, Extremadura i el País Valencià.


El Govern ha autoritzat avui al Ministeri de Foment la contractació de diverses operacions de conservació i explotació de carreteres en diversos punts de la Península Ibèrica, per un valor conjunt estimat de 539.007.478 euros.

Els contractes es refereixen a trams de la Xarxa de Carreteres de l'Estat situats a les comunitats autònomes de Madrid, Astúries, Andalusia, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Aragó, Extremadura i la Comunitat Valenciana, així com a la província de Tarragona. Els contractes de serveis d'assistència tècnica per a l'execució d'operacions de conservació i explotació en la Xarxa de Carretera de l'Estat sorgeixen amb un principal objectiu: millorar el servei que es presta als usuaris de les carreteres, incrementant la seguretat viària.

Entre els treballs que hauran de realitzar es troben els serveis de comunicacions, serveis de vigilància, atenció a accidents, manteniment dels elements de la carretera, manteniment sistemàtic de les instal.lacions de subministrament d'energia elèctrica, enllumenat, senyalització variable i semaforització.

A més, s'inclouen les tasques d'establiment d'inventaris i reconeixements d'estat, agenda d'informació d'estat i funcionament de la carretera, programació, coordinació, seguiment i informació de l'execució dels treballs, actuacions de suport a l'explotació, estudis d'accidentalitat i informes de seguretat viària.

Així mateix, es realitzaran els treballs de desbrossament, fresats i reposició del ferm, neteja de cunetes, i en general, totes les tasques de conservació ordinària de les vies al seu càrrec.

Els trams objecte del contracte són tots els de carreteres de la Xarxa de Carreteres de l'Estat compresos en els sectors de conservació T-1 (província de Tarragona), HU-1 (província d'Osca), Z-2 (província de Saragossa), BA-1 (província de Badajoz), CC-2, CC-3 (província de Càceres), M-5 (Madrid), J-1 i J-2 (província de Jaén), O-6 (Astúries), A -5 (província d'Alacant), V-1, V-3 (província de València), SA-1 (província de Salamanca), SG-1 (província de Segòvia), VA-2 (província de Valladolid), ZA- 1 (província de Zamora), AB-03 (província d'Albacete), CD-01, CR-02 (província de Ciudad Real), CU-03 (província de Conca) i TO-04 (província de Toledo), així com diversos trams de la xarxa a Cadis i Almeria.

A més, estaran inclosos tots els trams residuals utilitzats com a camins, vies de servei i altres vials de titularitat estatal.  A més dels trams anteriors, denominats trams principals, s'inclou, a efectes de l'ús del servei de comunicacions i, si s'escau, de serveis de vigilància específica i d'atenció d'emergències, urgències i actuacions excepcionals, la resta de la xarxa depenent de la Unitat, i que es denominen trams no principals.