El Ministeri de Cultura finalitza la restauració dels vitralls de la Catedral de Girona

presentacio

20/07/2011

 

  • La intervenció completa la recuperació de la façana nord iniciada al 2008, que ha suposat una inversió de gairebé 2.000.000€
El Ministeri de Cultura, a través de l'Institut del Patrimoni Històric Espanyol ha finalitzat la restauració del vitrall corresponent a la façana nord de la Catedral de Girona. La directora general de Belles Arts i Béns Culturals, Ángeles Albert, i el director general de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya han visitat avui l'edifici.

Aquesta intervenció s'integra dins d'un projecte de recuperació del conjunt catedralici en el marc del Pla Nacional de Catedrals. Realitzada, entre 2010 i 2011 amb un pressupost de 433.953 euros, completa la recuperació de la façana nord iniciada el 2008 la inversió ha estat de 2.000.0000 d'euros.

La restauració ha permès recuperar un finestral tapiat des de fa segles que només conservava la meitat inferior de la traceria gòtica originària. S'ha restituït la traceria seguint el model del buit bessó situat al costat oposat de la nau, aprofitant per a això els mainells de pedra existents. A l'interior s'ha dissenyat un sistema de sustentació per a una vidriera de 11 metres d'alçada i gairebé 3 d'ample realitzada pel pintor irlandès Sean Scully. I a l'exterior, s'ha disposat un vidre transparent de tancament per protegir la vidriera però que permet la circulació d'aire, a fi d'evitar la condensació d'aigua.

La catedral ha estat objecte de diferents treballs de restauració, finançats tant pel Ministeri de Cultura com per diferents institucions catalanes, que han tingut per objecte la recuperació de la façana barroca, els vitralls de les rosasses de l'Anunciació i de Sant Miquel, les cobertes i el campanar.