La Comissió Bilateral Generalitat de Catalunya-Estat avança en un nou conjunt de traspassos i en la participació catalana en la gestió d'aeroports

reunio

19/07/2011

La Comissió Bilateral Generalitat de Catalunya-Estat, reunida avui a Madrid, ha avançat avui en un nou conjunt de traspassos, entre ells el relatiu als edificis que en aquests moments són de titularitat de la Tresoreria General Seguretat Social i que estan destinats a Catalunya a serveis sanitaris, educatius i socials. Igualment, s'han produït avenços per garantir una participació determinant per part de les institucions catalanes en els òrgans de gestió de l'aeroport del Prat, un cop es dugui a terme la licitació de l'operador.

En matèria aeroportuària s'ha acordat també constituir grups de treball per regular la presència autonòmica en la gestió dels aeròdroms de Sabadell, Reus i Girona, mentre en el cas de Lleida el Govern s'ha compromès a aprovar abans del 30 de juliol un decret per autoritzar els vols internacionals.

La representació del Govern a la Comissió Bilateral ha estat presidida pel vicepresident del Govern de Política Territorial, Manuel Chaves, mentre que la delegació catalana ha estat encapçalada per Josep Antoni Duran i Lleida. La Comissió ha arribat també a acords en matèria d'ampliació de mitjans de la Inspecció de Treball i la gestió de les beques, la convocatòria per al curs 2011-2012 es regularà a través d'un conveni Govern-Generalitat.

Altres assumptes abordats en la reunió s'han referit a la disposició addicional tercera de l'Estatut i autoritzacions en matèria d'immigració, així com assistència sanitària, educativa i social a demandants d'asil. També s'ha traçat el "full de ruta" per a altres traspassos pendents mitjançant les corresponents comissions tècniques. Així ho ha assenyalat el vicepresident del Govern, que ha qualificat la reunió de positiva perquè s'han assolit "acords importants" que contribuiran a avançar en el desenvolupament de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i aprofundir en el seu autogovern.

> Fotos