Víctor Morlán assumeix la interlocució directa de Foment amb la Generalitat en la gestió de la millora de Rodalies

26/05/2011

Millors infraestructures


  • El secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures mantindrà almenys una trobada mensual a Barcelona amb l'administració autonòmica
  • Va destacar els més de 7.800 milions d'euros invertits en l'àmbit ferroviari de Catalunya en set anys (des d'abril de 2004 a abril de 2011)


El secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlán, ha assumit avui la interlocució directa del Ministeri de Foment amb la Generalitat en la gestió del Pla de Rodalies de Barcelona, ​​el qual té com a comeses principals la modernització de la Xarxa existent així com l'ampliació de la mateixa en el període 2008-2015.

Morlán, que ha mantingut una trobada amb el conseller del Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, serà a partir d'ara qui 'encarregui de supervisar i impulsar les actuacions que recull el Pla que el Ministeri executa en aquests moments, per tal d'oferir un millor servei al ciutadà des de les Rodalies.

Aquesta decisió, adoptada per indicació del ministre José Blanco, té la seva raó de ser en l'experiència de què disposa el secretari d'Estat en relació a la xarxa de Rodalies de Barcelona, ​​que coneix perfectament, i en el nivell de prioritat que aquest Ministeri concedeix a aquestes infraestructures.

Així mateix, en la reunió amb el conseller, que Morlán ha qualificat de positiva, el secretari d'Estat va exposar les diferents inversions que el Ministeri està executat a Catalunya en l'àmbit ferroviari. D'aquesta manera, ha destacat els més de 7.500 milions d'euros que Foment ha invertit des d'abril de 2004 a desembre de 2010, al que cal afegir els més de 300 milions d'euros executats des de començament de 2011.

A més va indicar a Recoder que dels 510 milions d'euros previstos en el Pla de Rodalies 2008-2015 per a modernització de les infraestructures de Rodalies, el Ministeri de Foment ha executat en els tres primers anys de vigència del pla prop de 277 milions d'euros. Aquestes xifres suposen que ja està en marxa el 54% de la inversió prevista, a falta de cinc anys de vigència de l'acord.

D'altra banda, el conseller ha fet lliurament d'un document d'anàlisi de les actuacions que el Ministeri està executant en aquests moments, així com un informe sobre les obres que la Generalitat considera prioritàries en la modernització de Rodalies.

Morlán considera satisfactòria la reunió i va exposar el seu desig que aquest ambient grat presideixi totes les reunions que es celebrin entre ambdues administracions, ja que l'objectiu del Ministeri és treballar per oferir el millor servei possible als usuaris de Rodalies, i això, considera el secretari d'Estat, s'aconsegueix millor mantenint una relació de lleialtat i responsabilitat entre les administracions implicades.