Foment adjudica per 13,5 milions d'euros actuacions de conservació en diverses carreteres de Lleida

19/05/2011

  • S’intervindrà en més de 220 quilòmetres de la xarxa de carreteres de l'Estat


El Ministeri de Foment ha adjudicat a la Unió Temporal d'Ocupació (UTE), formada per les empreses Alvac, SA i Marcor Ebre, SA, el contracte de serveis d'assistència tècnica per a l'execució de diverses operacions de conservació i explotació en diverses carreteres de la província de Lleida.

El pressupost de l'adjudicació, publicada avui al Butlletí Oficial de l'Estat, és de 13.522.601,47 euros i la longitud equivalent en la qual s'actuarà és de 221, 7 quilòmetres.

Aquest contracte té l'objectiu de millorar el servei que es presta als usuaris de les carreteres i d'incrementar la seguretat viària.

Són objecte del present contracte els següents trams de carreteres de Lleida:

 Autovia A-2, de l'p.k. 443 +758 al p.k. 530 +722. Tram: Límit provincial d'Osca - L.P. de Barcelona.

 Autovia Urbana LL-11, del p.k. 0 +000 al p.k. 8 +000. Tram: de l'Autovia A-2 al tram cedit per la província de Lleida.

 Carretera convencional N-II, diversos trams:

o De l'p.k. 443 +600 al p.k. 448 +100. Tram: L.P. Osca a tram cedit per la Generalitat de Catalunya.

o De l'p.k. 503 +000 al p.k. 504 +750. Tram: Calçades laterals de l'Autovia A-2 al tram cedit per l'Ajuntament de Tàrrega.

Carretera convencional E-22. Tram: Connexió enllaç de Sidamon a la A-2 amb la N-II.

Carretera convencional E-23. Tram: Connexió enllaç de Mollerussa a la A-2 amb la N-II.

Carretera convencional E-25. Tram: Connexió semi-enllaç dels Alamús a la A-2 amb la LL-11.

A més, estaran inclosos tots els trams residuals utilitzats com a camins, vies de servei i altres vials de titularitat estatal.

Entre els treballs que hauran de realitzar es troben els serveis de comunicacions, serveis de vigilància, atenció a accidents, manteniment dels elements de la carretera, serveis de vialitat hivernal, manteniment sistemàtic de les instal.lacions de subministrament d'energia elèctrica, enllumenat, senyalització variable i semaforització.

A més, s'inclouen les tasques d'establiment d'inventaris i reconeixements d'estat, agenda d'informació d'estat i funcionament de la carretera, programació, coordinació, seguiment i informació de l'execució dels treballs, actuacions de suport a l'explotació, estudis d'accidentalitat i informes de seguretat viària.

Així mateix, es realitzaran els treballs de desbrossament, fresats i reposició del ferm, neteja de cunetes, i en general, totes les tasques de conservació ordinària de les vies al seu càrrec.