La campanya de recollida de la fruita a Lleida arrenca amb “absoluta normalitat”

La campanya de recollida de la fruita a Lleida arrenca amb “absoluta normalitat”

17/05/2011

El Director General d’Immigració del Ministeri de Treball i Immigració (MTIN), Markus González:


  • Les necessitats de mà d’obra es situaran entre 8.000 i 9.000 treballadors en funció de la collita i la meteorologia
  •  
  • Policia Nacional i Mossos van identificar ahir a Alcarràs 57 treballadors d’origen immigrant dels quals només un no estava legalment documentat


El Director General d’Immigració del Ministeri de Treball i Immigració (MTIN), Markus González, i la Directora General d’Ocupació i Relacions Laborals del Govern de la Generalitat, Esther Sánchez, han coincidit aquest matí en el decurs de la reunió de la mesa agrària sobre la campanya de fruita a Lleida en que ara per ara “es desenvolupa amb absoluta normalitat”.

Markus González ha explicat que des de la Direcció General d’Immigració hi havia especial interès “en participar en una reunió conjunta amb la Generalitat amb l’ànim de continuar treballant i col.laborant entre totes dues administracions i els agents socials implicats”. González ha dit també que l’objectiu de la visita a Lleida és “avaluar aquest inici de campanya i comprovar in situ, apropant-nos a la realitat, com es desenvolupa”.

Les necessitats de mà d’obra per a la campanya de recollida de fruita d’aquest any es situen entre els 8.000 i els 9.000 treballadors en funció dels volums de collita i de la meteorologia. La Directora General d’Ocupació i relacions Laborals, Esther Sánchez, ha dit en aquest sentit que el Servei Català d’Ocupació (SOC) ja està treballant per garantir la mà d’obra als productors agrícoles.

Per la seva banda, el Subdelegat del Govern a Lleida, José Ángel Flores, ha explicat que ahir dilluns, dia 16, la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra van dur a terme a Alcarràs la primera de les operacions conjuntes d’identificació de treballadors d’origen estranger que habitualment fan en totes les campanyes de recollida de fruita.  Segons Flores, en aquest primer dispositiu conjunt de control es van identificar 57 immigrants dels quals només un no estava legalment documentat al país, dada que el Subdelegat ha valorat com a molt “important” pel que fa el compliment de les normatives laborals.

A la reunió de treball de la mesa agrària sobre la campanya de fruita a Lleida hi ha assistit representants d’organitzacions empresarials i sindicals, així com  representants de diferents organismes del Govern de la Generalitat i de l’Administració de l’Estat.

El Director General d’Immigració visita aquesta tarda (17.30h) les instal.lacions de la Cooperativa Seròs-Fruits SCCL i després l’allotjament municipal de temporers d’Alcarràs.