Catalunya és la primera comunitat en inversió executada pel Ministeri de Foment, amb uns 15.000 M€ des de 2004

12/05/2011

 

> En els darrers 7 anys del Govern ha invertit en Rodalies de Catalunya més de 1.000 M€

El Ministeri de Foment ha executat des de 2004 inversions en infraestructures per un import d'uns 15.000 M € a Catalunya. Ha estat "el major període d'inversió en infraestructures estatals de la història d'aquesta comunitat autònoma", segons ha manifestat avui la secretària general d'Infraestructures, Inmaculada Rodríguez Piñero.

De fet, a dia d'avui Catalunya és la primera comunitat en inversió executada per Foment. Rodríguez Piñero ha assenyalat, a més, que des de l'aprovació de l'Estatut d'Autonomia al 2006, la inversió real executada se situa al nivell de la participació de Catalunya al PIB.

Exemple d'aquesta aposta per Catalunya ha estat la inversió realitzada en Rodalies des de 2004, que ha superat els 1.000 M €, "fet que significa multiplicar la inversió per més de 3 pel que fa al Govern anterior", ha indicat la secretària general.

En relació a les declaracions fetes avui pel conseller de Territori de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder, la Secretària General ha assenyalat "que tots estem d'acord en la necessitat de millorar les Rodalies, i espero que també ho estiguem en què l'execució de les obres s'ha d'ajustar a la capacitat de finançament. No es pot invertir el que no es pot pagar. "

En qualsevol cas, Rodríguez Piñero creu necessari "desmarcar aquest tipus de polèmica del període electoral en què ens trobem, per evitar la utilització d'aquest tipus de temes amb fins electoralistes".

La secretària general d'Infraestructures considera que "Catalunya necessita l'esforç i la coordinació d'ambdues administracions perquè gaudeixi de les Rodalies que necessita, però no es pot exigir, i menys en les circumstàncies actuals, que un Pla d'Actuació que finalitza el 2015 estigui executat el 2011 ".