Maig

31/05/2011

Foment inicia demà les obres de la variant de Gerri de la Sal

El ministeri de Foment inicia demà, 1 de juny de 2011, a primera hora del matí, els treballs de condicionament de la variant de Gerri de la Sal a la carretera N-260 de l’Eix Pirinenc. Una obra que tindrà més de 2 quilòmetres, amb un túnel de 976 metres.

27/05/2011

El Subdelegat del Govern es reuneix amb empresaris, col·legis i cambres per explicar el Decret contra l’ocupació submergida

El 31 de juliol finalitza la fase d’actuació que permet als empresaris regularitzar, de forma voluntària, als seus treballadors irregulars

27/05/2011

Aprovats els criteris de distribució de 100 milions d'euros per al Pla Educa 3

El Consell de Ministres ha aprovat avui, a proposta del Ministeri d'Educació, un acord que fixa els criteris de distribució, així com la distribució resultant, dels diners destinats a les comunitats autònomes per a l'aplicació del Pla d'extensió i impuls del primer cicle de Educació Infantil Educació 3.

27/05/2011

Aprovats els criteris de distribució de més de 20 milions d’euros per al desenvolupament del Programa Escola 2.0 a Catalunya

El Consell de Ministres ha aprovat avui, a proposta del Ministeri d'Educació, els criteris de distribució autonòmica, així com la distribució resultant, dels crèdits pressupostaris destinats a l'aplicació del programa Escola 2.0 durant l'any 2011.

26/05/2011

Víctor Morlán assumeix la interlocució directa de Foment amb la Generalitat en la gestió de la millora de Rodalies

El secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures mantindrà almenys una trobada mensual a Barcelona amb l'administració autonòmica. Va destacar els més de 7.800 milions d'euros invertits en l'àmbit ferroviari de Catalunya en set anys (des d'abril de 2004 a abril de 2011).

Campanya divulgativa de la Tresoreria de la Seguretat Social i les associacions dels treballadors autònoms sobre la nova prestació per cessament d’activitat i sobre la opció de bases de cotització
26/05/2011

Campanya divulgativa de la Tresoreria de la Seguretat Social i les associacions dels treballadors autònoms sobre la nova prestació per cessament d’activitat i sobre la opció de bases de cotització

La Tresoreria de la Seguretat Social com els representants del treballadors autònoms volen recordar la repercussió que l’elecció de la base de cotització té pel càlcul de les futures prestacions. Tan sols el 23’16 % dels autònoms cotitzen per bases superiors a la mínima.

24/05/2011

Táboas: la licitació de la gestió de Barajas i el Prat començarà a l'estiu

El secretari d'Estat de Transports, Isaías Táboas, ha anunciat avui que els concursos per a la licitació de la gestió dels aeroports de Barajas i el Prat començaran aquest estiu, i la seva resolució està prevista per abans que acabi 2011.

24/05/2011

El número de pensions a Catalunya es va situar en 1.573.244 al maig

El número de pensions a Catalunya es va situar en 1.573.244 al maig el que representa un increment de l’1,8% respecte al mateix mes de l’any anterior, segons dades de d’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) del Ministeri de Treball i Immigració.

19/05/2011

Foment ha licitat més de la meitat de les inversions previstes en el Pla de Rodalies de Barcelona per millorar les infraestructures ferroviàries

El Ministeri de Foment està complint a bon ritme els compromisos inclosos en el Pla d'Infraestructures Ferroviàries de Rodalies de Barcelona que va començar el 2008 i la vigència del qual s'estén fins al 2015, doncs ja ha licitat, en només els tres primers anys dels vuit de vigència del Pla, més de la meitat de les inversions previstes per a la millora de la infraestructura ferroviària.

19/05/2011

Foment adjudica per 13,5 milions d'euros actuacions de conservació en diverses carreteres de Lleida

El Ministeri de Foment ha adjudicat a la Unió Temporal d'Ocupació (UTE), formada per les empreses Alvac, SA i Marcor Ebre, SA, el contracte de serveis d'assistència tècnica per a l'execució de diverses operacions de conservació i explotació en diverses carreteres de la província de Lleida.

19/05/2011

El nombre mitjà d’afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 397.071

El nombre mitjà d'afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya va arribar als 397.071 l'abril de 2011, el que suposa un decreixement interanual del -2,72%. A tot Espanya, la mitjana d'afiliats estrangers es va situar en 1.803.980

18/05/2011

La modificació per les CCAA de les ofertes d'ocupació pública per a professors estalviarà 130 milions d'euros anuals en els seus pressupostos futurs

Les modificacions realitzades per diverses comunitats autònomes en les seves ofertes d'ocupació pública per evitar el recurs de l'Estat els procurarà importants estalvis en els seus pressupostos futurs.

18/05/2011

A Catalunya, un total de 5.307.428 electors podran votar a les eleccions municipals

El cens electoral a Catalunya per a les properes eleccions municipals del 22 de maig de 20011 és de 5.305.210 electors. D’aquestes electors, 5.238.536 són electors nacionals, i 66.674 són estrangers residents a Catalunya amb dret a vot.

La campanya de recollida de la fruita a Lleida arrenca amb “absoluta normalitat”
17/05/2011

La campanya de recollida de la fruita a Lleida arrenca amb “absoluta normalitat”

Les necessitats de mà d’obra es situaran entre 8.000 i 9.000 treballadors en funció de la collita i la meteorologia

S’ha acordat continuar treballant en la formació de membres de colles de foc amb dues sessions anuals
17/05/2011

S’ha acordat continuar treballant en la formació de membres de colles de foc amb dues sessions anuals

La Subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat Garcia Llovera, s’ha reunit aquest matí a la seu de la Delegació del Govern a Catalunya amb Lluís Puig, director del Centre de Promoció Cultural Popular i Tradicional Catalana; Alfons Udina, president de l’Agrupació Bestiari Festiu i Popular de Catalunya; i Pep Enric Martí, president de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya.

16/05/2011

El MARM participa en l'estudi de la gavina corsa al Delta de l'Ebre

La campanya s'emmarca en el Projecte LIFE + INDEMARES, coordinat per la Fundació Biodiversitat i en el qual participen SEO / BirdLife, la Universitat de Barcelona i el Parc Natural del Delta de l'Ebre.

estacio
16/05/2011

Adif finalitza les obres de millora de l’accessibilitat a l’estació de Cubelles

Adif ha finalitzat les obres de millora de l'accessibilitat de les instal·lacions a l'estació de Cubelles, pertanyent a la línia que circula entre Sant Vicenç de Calders i Estació de França. El projecte, que ha estat dividit en dues fases i en el qual s'han invertit 3,5 milions d'euros, ha suposat l'adequació de l'estació per eliminar les barreres arquitectòniques i dotar-la dels màxims paràmetres de modernitat, seguretat i confort.

16/05/2011

El Ministeri de Cultura presenta l’exposició Los moriscos. Españoles trasterrados/Els Moriscs. Espanyols desterrats

El director general del Llibre, Arxius i Biblioteques, Rogelio Blanco, ha presentat avui a l'Arxiu General de la Corona d'Aragó, l'exposició Los moriscos. Españoles trasterrados / Els Moriscs. Espanyols desterrats.

12/05/2011

Catalunya és la primera comunitat en inversió executada pel Ministeri de Foment, amb uns 15.000 M€ des de 2004

El Ministeri de Foment ha executat des de 2004 inversions en infraestructures per un import d'uns 15.000 M € a Catalunya. Ha estat "el major període d'inversió en infraestructures estatals de la història d'aquesta comunitat autònoma", segons ha manifestat avui la secretària general d'Infraestructures, Inmaculada Rodríguez Piñero.

11/05/2011

Salvament Marítim evacua al tripulant d’un pesquer a 22 milles de Sant Carles de la Ràpita

Salvament Marítim, depenent del Ministeri de Foment, ha dut a terme l’evacuació mèdica d’un tripulane del buc pesquer “Pachero”, que va patir un accident quan navegaven a 22 milles de Sant Carles de la Ràpita.

11/05/2011

El MARM subvenciona una iniciativa d’ajut i assessorament per al foment de les empreses d’innovació rural

El Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí, a través de la Direcció General de Desenvolupament Sostenible del Medi Rural i Aigua, promou la posada en marxa del projecte pilot "Creació d'una metodologia per al foment d'empreses d'innovació rural", presentat pel Centre de Desenvolupament Rural Integrat de Catalunya (CEDRICAT), aportant per al seu desenvolupament una subvenció de 546.971 euros.

06/05/2011

Més activitat durant 2010 en els serveis d'atenció al ciutadà que presten les delegacions del Govern

Són les dades de l'Informe d'Avaluació dels Serveis de l'Administració perifèrica de l'Estat. Les oficines del 060 van atendre més de sis milions de consultes ciutadanes, un 4,5% més que l'any anterior.

06/05/2011

El Govern amplia en 7,2 milions d’euros els mitjans traspassats a Catalunya en matèria de Justícia per finançar nous òrgans judicials

El Consell de Ministres ha aprovat en la seva reunió d’avui, a proposta del vicepresident tercer del Govern i ministre de Política Territorial i Administració Pública, Manuel Chaves, un reial decret d’ampliació de mitjans a la Generalitat de Catalunya, en matèria de provisió de mitjans materials i econòmics de l’Administració de Justícia.

conferència
04/05/2011

Ángel Gabilondo visita Barcelona

El Ministeri d'Educació i la Universitat Alemanya al Caire signen un conveni avui a la capital catalana. Després, Ángel Gabilondo ha impartit una conferència sobre "La permanent tasca de Educar"a Barcelona.

04/05/2011

Joan Rangel recorda que l’Administració General de l’Estat està subjecta exclusivament al control del Defensor del Pueblo

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, en resposta a les declaracions realitzades avui al Parlament de Catalunya pel Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha recordat que la Delegació del Govern a Catalunya, com tota l’Administració General de l’Estat, està subjecta única i exclusivament al Defensor del Pueblo, organisme depenent de les Corts Generals.

04/05/2011

La mitjana d'afiliats a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 3.079.163

La taxa interanual de l'afiliació mitjana a la Comunitat de Catalunya va registrar el passat mes un -0,96% el que suposa una variació de -29.768 afiliats.

03/05/2011

Foment destina 31,4 milions d’euros a la remodelació de la capçalera nord de l’estació de Barcelona Sants

El Ministeri de Foment ha licitat les obres de remodelació de la capçalera nord de l'estació de Barcelona Sants per la seva connexió amb el túnel de la Línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa que enllaçarà amb la Sagrera.