El MARM concedeix el Premi "Aliments d'Espanya al Millor Oli d'Oliva Verge Extra de la Campanya 2010/2011"

12/04/2011

Aquests guardons tenen com a objectiu estimular els productors a
obtenir i comercialitzar olis de qualitat


  • L'oli d'oliva verge extra guanyador ha estat el presentat per MANUEL MONTES MARÍN, de Priego de Córdoba, que ha obtingut a més el guardó al millor oli d'oliva verge extra en la modalitat de afruitats verds amargs
  • També han estat premiats en les diferents categories EL LABRADOR, de Font de Pedra (Màlaga), la Canaleja, de Mèrida (Badajoz), i MOLI DELS TORMS, dels Torms (Lleida)

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí ha concedit el premi "Aliments d'Espanya al Millor Oli d'Oliva Verge Extra de la Campanya 2010/2011", en les seves diferents categories. Aquests guardons tenen com a objectiu promocionar i donar a conèixer els olis d'oliva verges espanyols de major qualitat organolèptica, així com estimular els productors a obtenir i comercialitzar olis de qualitat.

Els guardonats en els Premis als "Millors Olis d'Oliva Verge
Extra de la Campanya 2010/2011 "són:

Premi Aliments d'Espanya al Millor Oli d'Oliva Verge Extra de la Campanya 2010/2011: oli presentat per MANUEL MONTES MARÍN, de Priego de Córdoba (Còrdova) en la categoria de producció convencional.

Categoria "Olis d'oliva verge extra de producció convencional" Olis fruitats verds amargs.

En aquesta modalitat, el jurat ha decidit concedir el premi a MANUEL MONTES MARÍN, de Priego de Córdoba (Còrdova). Es tracta d'un oli fruitat molt intens d'oliva verda, equilibrat, harmònic i complex. Entre les seves notes constitutives, fonamentalment verds, apareix la poma, l'herba, l'ametlla i la canyella. En boca és molt aromàtic, ametllat d'Alloza i amarg, i picant d'intensitat mitjana-alta, tot això molt equilibrat i persistent.

En aquesta categoria ha resultat finalistes: OLIS SANT ANTONI, SLU, d'Arjona (Jaén), i Arod, SAT, de Carcabuey (Còrdova).

Olis afruitats verds dolços
En aquesta modalitat el premi ha recaigut a EL LABRADOR, SAT, de Font de Pedra (Màlaga). El seu oli es defineix com afruitat intens, complex, d'oliva verda, herba, Alloza i tomaquera. En boca és molt aromàtic, persistent i amb molt de cos. Dolç d'entrada, presenta un amargor mitjà, una mica més picant i ametllat, tot això molt equilibrat.

Els finalistes en aquest apartat han estat S.C.A. Olivarera LA PURÍSSIMA, de Priego de Córdoba (Còrdova), i ALMÀSSERA SANT JOAQUIM DE Agramón, SL, de Agramón (Albacete).

Olis afruitats madurs
En aquesta modalitat el premi ha estat per la Canaleja, SL, de Mèrida (Badajoz). És un oli fruitat intens d'oliva, amb barreja de notes verdes i madures. Destaquen la poma i el tomàquet verd, l'herba i la Alloza amb intensitat lleugera, i amb més intensitat en les notes d'altres fruites madures i l'ametlla, també madura. En boca és d'entrada molt dolç, lleugerament amarg, una mica més picant i molt ametllat, en un conjunt molt equilibrat.

Els finalistes d'aquesta categoria han estat AGROEXPLOTACIONES Tocumen, del Carpio de Tajo (Toledo), i MOLI LA BOELLA, SL, de la Canonja (Tarragona).

Categoria "Olis d'oliva verge extra de producció ecològica"
En aquesta modalitat, el premi ha recaigut en MOLI DELS TORMS, SL, dels Torms (Lleida), el oli es defineix com afruitat i complex de d'oliva verda, amb notes de poma, full herba i 'amunt, i també es percep alguna cosa de poma madura, en un conjunt molt equilibrat. En boca d'entrada és dolça, lleugerament amarg, una mica més picant i ametllat.

En aquesta categoria, els finalistes han estat la ALMÀSSERA ECOLÒGICA DE
LA RIOJA, d'Alfaro (La Rioja), i EXPLOTACIONS AGROPECUÀRIES
LA MONCLOA, S.A., de Mascaraque (Toledo).