Abril

planol
29/04/2011

El Govern destina 33 milions d’euros a les obres del tram Sils-Caldes de Malavella de l’A-2 (Girona)

El Consell de Ministres ha autoritzat avui al Ministeri de Foment a licitar les obres del desdoblament de la carretera N-II per a la terminació de l'autovia del Nord-est (A-2) en el tram Sils-Caldes de Malavella. El pressupost de licitació és de 33.010.767,37 euros.

Ramon Inglés, nou Subdelegat del Govern a Tarragona
27/04/2011

Ramon Inglés, nou Subdelegat del Govern a Tarragona

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha presidit avui, 27 d’abril de 2011, la presa de possessió de Ramon Inglés Queralt, Subdelegat del Govern a Tarragona que substitueix Teresa Pallarès que ocupava el càrrec des del juny de 2008.

26/04/2011

El número de pensions a Catalunya es va situar a 1.573.902 l’abril

El número de pensions a Catalunya es va situar en 1.573.902 a l’abril el que representa un increment de l’1,8% respecte al mateix mes de l’any anterior, segons dades de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) del Ministeri de Treball i Immigració.

19/04/2011

La mitjana d’afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 390.790

La mitjana d’afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya va assolir els 390.790 al març de 2011, xifra que suposa un decreixement interanual del -2,51%. A tota Espanya, la mitjana d’afiliats estrangers es va situar en 1.777.438.

El Subdelegat del Govern a Tarragona visita el Delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre
18/04/2011

El Subdelegat del Govern a Tarragona visita el Delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre

Durant l’entrevista, han parlat sobre les principals inversions i millores que realitza l’Administració de l’Estat a les Terres de l’Ebre. Ramon Inglés també ha mantingut durant el matí d’avui diverses trobades amb agents socioeconòmics del territori.

18/04/2011

El MARM adjudica per 2,1 milions d'euros el control físic-químic de les masses d'aigua subterrània de la conca de l'Ebre

L'objectiu d'aquesta assistència tècnica és definir els treballs que han executar-se per l'explotació dels programes de control de la qualitat de les aigües subterrànies en la demarcació hidrogràfica de l'Ebre

15/04/2011

El Govern aprova el Reglament de la Llei d'Estrangeria

El text, fruit d'un ampli diàleg, consolida un model d'immigració regular, ordenat i vinculat al mercat de treball. En un nou context migratori, la norma enforteix la cohesió social alhora que potencia la mobilitat i el retorn voluntari

15/04/2011

El MARM aprova obres d'emergència per la reparació de danys causats per l'onatge a la costa de Girona

S'ha considerat de màxima urgència executar el transvasament d'uns 35.000 metres cúbics de sorra per mitjà terrestres, des del port de L'Estartit fins al passeig marítim d'Els Griell.

15/04/2011

Foment modifica el sistema de peatge de l'autopista AP-7 entre Barcelona i Tarragona, cosa que reduirà l'import d'alguns recorreguts

Amb el nou sistema, els usuaris de l'autopista d'abonar el mateix peatge que en l'actualitat en els recorreguts complets, i inferior quan efectuïn recorreguts intermedis

Les diferents administracions preveuen una campanya tranquil•la i ordenada de recollida de la fruita
13/04/2011

Les diferents administracions preveuen una campanya tranquil•la i ordenada de recollida de la fruita

Pel que fa les necessitats de mà d’obra per a la campanya, Flores ha insistit en que “no hi haurà noves contractacions en origen de treballadors llevat d’aquells que han adquirit el dret legal de participar-hi pel fet d’haver-hi treballat les dues darreres temporades”.

visita
12/04/2011

La ministra Leire Pajín assisteix a l'inici de la distribució de les primeres presentacions monodosi de paracetamol i ibuprofèn

La ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, Leire Pajín, ha visitat aquest matí les instal.lacions del Centre Logístic del Grup farmacèutic Ferrer, ubicat a la localitat gironina de Sant Feliu de Buixalleu.

Ramon Inglés
12/04/2011

Ramon Inglés, nou Subdelegat del Govern a Tarragona

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha nomenat Ramon Inglés Queralt com a nou Subdelegat del Govern a Tarragona, en substitució de Teresa Pallarès.

12/04/2011

El MARM concedeix el Premi "Aliments d'Espanya al Millor Oli d'Oliva Verge Extra de la Campanya 2010/2011"

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí ha concedit el premi "Aliments d'Espanya al Millor Oli d'Oliva Verge Extra de la Campanya 2010/2011", en les seves diferents categories. Aquests guardons tenen com a objectiu promocionar i donar a conèixer els olis d'oliva verges espanyols de major qualitat organolèptica, així com estimular els productors a obtenir i comercialitzar olis de qualitat.

jornada
11/04/2011

La directora general de Recursos Agrícoles i Ramaders del MARM insta el sector lacti a avançar en la constitució de les organitzacions de productors

La directora general de Recursos Agrícoles i Ramaders del MARM, Margarita Arboix, s'ha reunit avui a Vic (Barcelona) amb representants del sector lacti a Catalunya els principals aspectes del Reial Decret, recentment publicat, que estableix les condicions de contractació en el sector lacti .

11/04/2011

Salvament Marítim rescata a dues persones d’una embarcació de lleure a 12 milles de Vilanova

Salvament Marítim ha rescatat dues persones de l'embarcació d'esbarjo "Cardani Tres", que s'ha enfonsat a 12 milles al sud de Vilanova i la Geltrú en la tarda d'avui.

diables
08/04/2011

Clausura del cicle de formacions extraordinàries dels membres de colles de foc

Demà, dissabte 9 d’abril, tindran lloc a l’Hospitalet i Sant Sadurní d’Anoia les dues darreres jornades formatives extraordinàries on els caps de les colles de foc podran obtenir el certificat de Responsables de Grup de Consumidors Reconeguts com Experts, una acreditació necessària per participar en festes de foc segons el nou Reglament d’Articles Pirotècnics i Cartutxeria.

07/04/2011

El jurat falla els premis de la XI Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme

Un edifici de 131 habitatges protegits a Mieres rep el premi d'Arquitectura mentre que el Pla d'Ordenació de Montmeló aconsegueix el d'Urbanisme. El guardó d'Habitatge de Protecció Oficial recau en el projecte d'habitatges socials per a joves al Rastre-Vara de Rey (Madrid) i el de Projecte Jove al centre de Rem a Alange (Badajoz). El premi d'Investigació es concedeix ex aequo a l'Edifici Media-TIC de Cloud 9 i al Pla Territorial d'Habitatge de Catalunya.

L’Administració de l’Estat no incorporarà noves contractacions en origen a la propera campanya de fruita
07/04/2011

L’Administració de l’Estat no incorporarà noves contractacions en origen a la propera campanya de fruita

El Subdelegat del Govern de l’Estat a Lleida, José Ángel Flores, ha explicat avui en el decurs de la reunió de la Comissió provincial Agrària que en la propera campanya de recollida de la fruita “no s’incorporaran noves contractacions en origen de mà d’obra llevat d’aquells treballadors que han adquirit el dret legal de fer-ho al haver-hi treballat les dues darreres temporades”.

foto
06/04/2011

Jáuregui: "El Govern assumeix com a tasca dels desafiaments que té Espanya, però la ciutadania no ha de quedar de braços creuats"

El ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, va assumir avui com a tasca del Govern i de la classe política afrontar els desafiaments que Espanya té com a país, però va advocar per una cultura de la coresponsabilitat, ja que va considerar que seria una "terrible equivocació" que la ciutadania, les empreses o les associacions es quedin creuades de braços "esperant que el Govern els tregui d'aquesta".

reunio
06/04/2011

Reunió a la Delegació del Govern a Catalunya amb els principals fabricants i distribuïdors de pirotècnia

La Subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat García Llovera i el cap de l’àrea d’Industria de la Delegació del Govern a Catalunya, Lluís Terradas, s'han reunit aquest migdia amb representants de l'Associació de Fabricants i Majoristes de Pirotècnia de Catalunya (AFIMAC), així com amb representants de les principals empreses de distribució i venda de productes pirotècnics, majoristes y del sector minorista amb la finalitat de coordinar l'aplicació del nou Reglament de Pirotècnia i Cartutxos publicat l'any passat i que, progressivament, entrarà en vigor.

Espanya atrau la seu d'un centre europeu d'excel·lència científica en medi ambient
04/04/2011

Espanya atrau la seu d'un centre europeu d'excel·lència científica en medi ambient

Barcelona acollirà la seu del Policy Advice Group (PAG) o Oficina de Polítiques Globals de l'Institut Forestal Europeu (EFI). Amb aquesta designació, Espanya fa un pas més per esdevenir un referent mundial en recerca mediambiental.

04/04/2011

La mitjana d'afiliats a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 3.063.739

La taxa interanual de l'afiliació mitjana a la Comunitat de Catalunya va registrar el passat mes un -0,97% cosa que suposa una variació de -29.971 afiliats .

01/04/2011

El Govern autoritza la remodelació de la capçalera nord de l'estació de Barcelona Sants per la seva connexió amb el túnel d'alta velocitat

El Consell de Ministres ha autoritzat al Ministeri de Foment a licitar, a través d'Adif, les obres de remodelació de la capçalera nord de l'estació de Barcelona Sants per la seva connexió amb el túnel que enllaçarà amb la Sagrera de la Línia d'Alta Velocitat Madrid -Barcelona-frontera francesa. Aquesta actuació compta amb un pressupost de 31.460.619,8 euros (IVA inclòs).

01/04/2011

El Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí pomou diversos projectes per impulsar la recuperació del gall fer als Pirineus

Les poblacions espanyoles de gall fer constitueixen una singularitat en l'àrea de distribució de l'espècie, si bé durant els últims anys, es ve constatant una regressió de seus efectius poblacionals.

01/04/2011

El secretari d'Estat de Transports participa en un exercici de vigilància aèria i detecció de contaminació marina

L'avió de Salvament Marítim "Sasemar 101", dependent del Ministeri de Foment, ha simulat la detecció d'una contaminació per part d'un vaixell davant les costes de Barcelona