La Guàrdia Civil celebra la “I JORNADA: LLUITA CONTRA LA CONTAMINACIÓ MARINA”, a Sant Andreu de la Barca

jornades

29/03/2011

 

A les 09'30 hores d'aquest matí, el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel i Tarres, acompanyat pel Coronel Àngel Gozalo Martín, Cap de la 7ena Zona de la Guàrdia Civil de Catalunya, ha presidit a la caserna de Sant Andreu de la Barca, l'acte d'inauguració de la "I JORNADA: Lluita contra la contaminació MARINA".

Al llarg de la Jornada, que finalitzarà a les 14:30 hores, s'exposaran diferents ponències i taules rodones en què participaran representants de l'àmbit científic, com l'Investigador del Centre d'Estudis Avançats de Blanes (Girona) integrat al CSIC, responsables a Barcelona de Capitania Marítima, Salvament Marítim i la Fiscalia, amb la presència del fiscal coordinador de Medi Ambient i Urbanisme.

També participaran com a ponents representants del Departament de Control de Millora dels Ecosistemes Aquàtics de la Generalitat de Catalunya i el Comandant Cap del Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil de Barcelona.

La Llei de Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat estableix la distribució territorial de competències, determinant que la Guàrdia Civil les exercirà en el mar territorial. Per això la Guàrdia Civil compta amb diverses unitats especialitzades, com els Serveis Marítims provincials, els GEAS (Grups d'Activitats Subaquàtiques), el SEPRONA (Servei de Protecció de la Natura) i el Servei Aeri.

En l'exercici d'aquesta competència és necessària la col·laboració tant amb els organismes estatals i autonòmics que concorren en aquestes Jornades, com amb Federacions esportives i empreses relacionades amb el món del mar.
 

La primera Jornada de lluita contra la contaminació marina ha estat dissenyada amb l'objectiu d'afavorir i coordinar les actuacions i mantenir actualitzats els coneixements necessaris per a aconseguir la major efectivitat possible en la vigilància i protecció del medi ambient marí.

Per a més informació podeu contactar amb l'Oficina de Comunicació de la Guàrdia Civil de Barcelona, ​​telèfon 93 476 60 91 i 93.476 60 81.

> Fotos