El Delegat del Govern a Catalunya i la directora general de recursos agrícoles han informat de les gestions dutes a terme per protegir els interessos dels exportadors càrnics

reunio

28/03/2011

 

  • El Govern d’Espanya continuarà fent totes les gestions que siguin necessàries per normalitzar la situació
  • El sector mostra el seu agraïment a la Delegació del Govern a Catalunya i al Ministeri de Medi Ambient pel suport rebut
 
El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, la directora general de recursos agrícoles i ramaders del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Margarita Arobix, i la Subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat Garcia Llovera, han mantingut avui una reunió amb els màxims representants de la Federació Catalana d’Indústries de la Carn, on han tractat sobre els problemes que afecten durant les darreres setmanes a les exportacions dels càrnics.
 
Després de la trobada, Joan Rangel ha explicat que el Govern d’Espanya continuarà fent totes les gestions al màxim nivell per tal que aquestes pràctiques no desitjables desapareguin: “Serem bel·ligerants per tal que les regles del joc es mantinguin. Utilitzarem tots els instruments legals i polítics que estiguin al nostre abast”. El Delegat del Govern a Catalunya ha mostrat el seu recolzament al sector, i ha afirmat que és necessari facilitar les exportacions perquè són claus en el procés de recuperació econòmica.
 
La directora general de recursos agrícoles i ramaders del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM), Margarida Arboix, ha manifestat la seva preocupació pels incidents als camions des que es van donar els dos primers casos, al mes de novembre passat. Arboix ha explicat que no es poden permetre incidents com els que s’han donat en els darrers dies, ja que trenquen el dret de lliure circulació i afecten les nostres exportacions, i ha dit que des del MARM s’han fet els tràmits pertinents amb l’objectiu de protegir els interessos dels exportadors càrncis. El MARM ha fet gestions tant en el marc de la Unió Europea com amb el govern de França i amb l’ambaixada, segons ha explicat la directora general de recursos agrícoles i ramaders del MARM.
 
D’altra banda, Jaume Blancafort, president de la Federació Catalana d’Indústries de la Carn, ha volgut manifestar després de la reunió el seu agraïment a la Delegació del Govern a Catalunya pel seu suport i ràpida reacció davant els incidents. Blancafort, que ha explicat que el 68% de les exportacions espanyoles es fan a Catalunya, ha anunciat que a la Federació se senten tranquils perquè tenen el suport i màxima comunicació tant amb la Delegació del Govern a Catalunya com amb el MARM, i esperen que tant les gestions que estan fent aquestes administracions com les seves pròpies tinguin resultat i puguin resoldre en breu el problema.