El secretari d’Estat de Transports presenta la tercera fase del projecte Centre de Carga Aèrica de l’Aeroport de Barcelona

taboas

25/03/2011

 

 
> Amb aquesta ampliació, de 104.000m2, l’Aeroport de Barcelona posa a disposició de les empreses unes instal·lacions de 471.000 m2.
 
> Aena, a través de la seva filial Centres Logístics Aeroportuaris S.A. (Clasa) ha realitzat una inversió de 46,5 milions d’euros al Centre de càrrega aèria, on estan instal·lades 120 empreses
 
 
El secretari d'Estat de Transports, Isaías Taboas, acompanyat pel president d'Aena, Juan Ignacio Lema i el director general de Clasa, José Jorge del Castillo, ha presentat avui la tercera fase del Centre de Càrrega Aèria de l'Aeroport de Barcelona.

El favorable comportament de la càrrega aèria a nivell mundial, juntament amb el creixement del Centre de càrrega aèria, la seva ubicació en una gran plataforma logística multimodal i amb instal·lacions per a l'intercanvi modal amb el transport terrestre i marítim, conformen el marc perfecte per potenciar la activitat logística del transport aeri a Barcelona.

La urbanització d'aquesta nova àrea de 104.000m2 ha suposat una inversió de 11,3 milions d'euros per part d'Aena, a través de la seva filial Clasa, i facilitarà la instal·lació d'empreses per al desenvolupament d'activitats logístiques, ampliant el Centre de càrrega de l'aeroport fins a un total de 471.000m2. Aquest nou sector inclou una superfície aproximada de 29.000m2 en primera línia de l'aeroport i de 75.000m2 en la segona.

Aquesta nova fase ha estat concessionada per Aena a Clasa per a la seva comercialització i ja s'han formalitzat contractes per a la instal·lació de dos operadors. L'empresa de handling Flightcare comptarà amb un nou terminal de 7.332m2 edificats sobre una parcel·la de 14.700m2. Aquesta nova terminal serà construïda per Clasa amb una inversió de 5 milions d'euros i cedida a Flightcare en règim de lloguer.

D'altra banda, l'operador logístic Transports AZKAR, també s’intal·larà a la nova zona del Centre de Càrrega amb 16.022m2 edificats sobre una parcel·la de 26.448m2.

Amb aquestes incorporacions, són ja 120 les empreses instal·lades al Centre de càrrega aèria de Barcelona, ​​que va iniciar la seva activitat el 1998 i en el qual Aena, a través de Clasa, ha invertit 46,5 milions de euros.

Entre les línies d'activitat del centre destaquen la promoció, construcció, gestió, explotació i conservació del centre de càrrega, la promoció del desenvolupament de l'activitat o la prestació de serveis de consultoria especialitzada en càrrega aèria, entre altres. Els principals avantatges que ofereix a les empreses instal·lades al Centre és que en ell se situen, integrats en el mateix recinte, tots els agents i operadors implicats en la cadena logística del transport aeri i que compta amb servei de duanes i un punt d'inspecció fronterera per a tot tipus de productes.

Cal destacar la positiva evolució que van tenir els trànsits de mercaderies al 2010, tancant l'exercici amb un total de 652.146 tones transportades en el conjunt dels aeroports espanyols, fet que suposa un increment del 15,5% sobre el trànsit de l'any anterior. Per la seva banda, l'Aeroport de Barcelona va registrar un creixement superior a la mitjana, el 16,1%, amb un total de 104.280 tones. En els dos primers mesos d'aquest any es constata la fortalesa del sector, amb un creixement del 7,7%, en el conjunt de la xarxa, i del 1,2% a Barcelona.

> Fotos