El Ministeri de Foment impulsa la remodelació del Mercat Central de Tarragona

protocol

22/03/2011

Col locació de la primera pedra de les obres de rehabilitació


  • La secretària d'Estat d'Habitatge signa un protocol amb l'alcalde pel que la inversió del Ministeri de Foment podrà arribar als vuit milions d'euros.
  • Beatriz Corredor destaca que "amb aquest tipus d'actuacions no només recuperem un conjunt arquitectònic, també contribuïm a la creació d'ocupació ia la reactivació econòmica".
  • Foment ha destinat des de 2004 més de 938 milions d'euros a polítiques d'habitatge, sòl i regeneració urbana a Catalunya
     
La secretària d'Estat d'Habitatge i Actuacions Urbanes, Beatriz Corredor, ha posat avui la primera pedra de les obres de remodelació del Mercat Central de Tarragona i ha signat amb l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, un protocol entre el Ministeri de Foment i l'Ajuntament per al finançament d'aquesta rehabilitació.

En virtut d'aquest protocol, la inversió del Ministeri a la remodelació del Mercat podrà arribar als vuit milions d'euros. Aquesta quantitat inclou una subvenció de 500.000 euros que Foment ja va concedir per a aquests treballs el 2010 així com altres dos, per un import total de 1,4 milions d'euros, consignades en els pressupostos generals de l'Estat de 2011.

En la seva intervenció, Beatriz Corredor ha destacat que "amb aquest tipus d'actuacions no només donem una nova oportunitat a un conjunt arquitectònic de gran valor com aquest mercat modernista, sinó que també contribuïm a la creació d'ocupació i la reactivació del sector auxiliar de l' construcció. Per això, mantindrem aquestes intervencions fins i tot en moments d'austeritat i ajust pressupostari com l'actual. "

Així mateix ha expressat que "es tracta d'una iniciativa de gran importància social, urbanístic i econòmic amb la qual es dotarà la ciutat de Tarragona d'un recurs comercial ambiciós, que serà a més un element vertebrador que generarà importants sinergies de creixement i desenvolupament econòmic".

Aquesta actuació al Mercat de Tarragona s'emmarca en la inversió en patrimoni històric, cultural i social del Ministeri de Foment a Catalunya que ha pujat des 2004 a 97.800.000 d'euros.


Corredor, s'ha referit així mateix a les actuacions de rehabilitació d'habitatge i renovació d'espais urbans i ha assegurat que "estem posant les bases necessàries per a un canvi de model, apostant per la rehabilitació d'edificis com un nou instrument de planificació i sostenibilitat, permetent la renovació de zones degradades i la recuperació integral d'un recurs essencial per a les famílies com la seva llar, el seu barri i el seu entorn ".

El foment de la rehabilitació és un dels dels eixos estratègics de la política d'habitatge del Ministeri de Foment. En aquest sentit, ha recordat que el Govern d'Espanya aporta 115.750.000 d'euros per a diferents barris i àrees de rehabilitació integral i de renovació urbana de Catalunya. Aquesta inversió forma part dels 938 milions d'euros que l'Estat ha destinat des de 2004 per facilitar l'accés a un habitatge a les famílies catalanes o perquè puguin millorar la que ja tenen.

 

> Fotos