Adif i l'Ajuntament de Montcada i Reixac promouen la integració urbanística de les infraestructures ferroviàries al barri de Can Sant Joan

signatura

22/03/2011

El conveni de col·laboració ha estat signat avui a Barcelona


Aquesta actuació contempla la construcció d'un aparcament públic amb capacitat per a 100 vehicles i 20 motocicletes a la plaça de la Pedra

 
A més, es crearà una pantalla vegetal i una zona arbrada a l'entorn del complex de Montcada Bifurcació
 
El  president d'Adif, Antonio González Marín, i l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez, han signat avui a la seu de la Delegació del Govern a Catalunya un conveni de col.laboració per promoure la integració urbanística de les infraestructures ferroviàries al barri de Can Sant Joan.
 
Les actuacions més destacades recollides en aquest acord consistiran en la construcció d'un aparcament públic amb capacitat per a 100 vehicles i 20 motocicletes a la plaça de la Pedra, i la creació d'una pantalla vegetal i una zona arbrada a l'entorn del complex ferroviari de Montcada Bifurcació.

La signatura d'aquest acord és fruit de les reunions mantingudes entre Adif i l'Ajuntament per minimitzar l'impacte de la construcció de noves instal.lacions de manteniment d'infraestructura en el complex de Montcada Bifurcació, així com per facilitar la seva integració i millorar l'accés a l'estació de ferrocarril.


 
Aquests equipaments s'han desplaçat des del seu antic emplaçament, al triangle ferroviari de Sant Andreu Comtal, en motiu de la construcció de noves infraestructures en aquest sector de Barcelona, ​​tant de la Línia d'Alta Velocitat com de la d'ample convencional.

Així mateix, el conveni, que s'emmarca en la política de responsabilitat social corporativa d'Adif, té entre els seus objectius la millora de la inserció de les infraestructures en el medi urbà, en concertació amb les altres administracions, amb la doble finalitat de articular-les en el sistema de transport de les ciutats i contribuir a la regeneració de l'espai urbà.

Actuacions a desenvolupar

Segons les estipulacions del conveni, Adif elaborarà un projecte i executarà les obres de construcció d'un aparcament públic que donarà servei als clients del ferrocarril i als veïns del barri de Can Sant Joan. Situat a la plaça de la Pedra, tindrà capacitat per a 100 vehicles i 20 motocicletes. Ambdues parts subscriuran un conveni per al desenvolupament de l'acord signat avui en el qual es concretaran els termes d'utilització del nou aparcament.

Adif també durà a terme els treballs de tractament paisatgístic en l'entorn del complex de Montcada Bifurcació, mitjançant la creació d'una pantalla vegetal i una zona arbrada en el talús adjacent amb el carrer Bifurcació, sobre el qual s'aixequen les noves instal.lacions ferroviàries.

Per la seva banda, l'Ajuntament, que assumirà el manteniment i conservació d'aquesta nova zona verda, s'obliga a donar a conèixer la contribució d'Adif a la recuperació paisatgística a través de panells i continguts informatius específics.

D'altra banda, segons el conveni, ambdues parts estudiaran la viabilitat i oportunitat que, després d'una modificació del planejament vigent, es qualifiqui una parcel·la com a zona verda per a la seva desafecció del servei ferroviari per tal de atribuir-li el corresponent aprofitament urbanístic per part del Ajuntament.
A més, s'estudiaran conjuntament les fórmules perquè, en execució del planejament vigent, l'Ajuntament obtingui sòls de titularitat d'Adif adjacents als terrenys ferroviaris, actualment ocupats per vials públics, talussos i espais verds als carrers Bifurcació, Vinyes i Bateria, i a les places de la Pedra i Sant Joan.

El conveni també estipula la creació d'una comissió de seguiment, formada per dos representants de cada organisme.
 

 

> Fotos