El president d'Adif supervisa les obres de millora d'accessibilitat a les instal.lacions de l'estació de Badalona

El president d'Adif supervisa les obres de millora d'accessibilitat a les instal.lacions de l'estació de Badalona

22/03/2011

Pla de millora de la xarxa de rodalies de Barcelona


Els treballs compten amb un pressupost de més de 4,5 milions d'euros

 
Les principals actuacions consisteixen en l'eliminació de les barreres arquitectòniques mitjançant la construcció d'un nou pas inferior i la remodelació de l'existent, que estaran dotats d'ascensors i escales mecàniques
 
 El president d'Adif, Antonio González Marín, acompanyat pel delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, l'alcalde de Badalona, ​​Jordi Serra, i el director general de SEITT, José Damián Santiago, ha supervisat avui les obres de millora d'accessibilitat i modernització d'instal·lacions de l'estació de Badalona, ​​situada a la línia Barcelona-Mataró-Maçanet, que representen una inversió superior a 4,5 milions d'euros.

Aquestes obres tenen com a principal objectiu l'eliminació de les barreres arquitectòniques mitjançant la construcció d'un nou pas inferior i la remodelació de l'existent, que estaran dotats d'ascensors i escales mecàniques per facilitar la mobilitat a les instal.lacions. Les actuacions també contemplen l'adequació de les andanes i la millora de l'edifici de viatgers, l'accés i l'aparcament per a persones amb discapacitat.

Un cop finalitzades les obres, els usuaris d'aquesta estació gaudiran d'unes instal.lacions plenament accessibles, més segures, funcionals, modernes i confortables, la qual cosa contribuirà a augmentar els estàndards de qualitat global del servei.


 
Aquest projecte s'emmarca en el conveni signat entre el Ministeri de Foment, Adif i la SEITT (Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre) per a la realització d'actuacions de millora de la xarxa ferroviària de titularitat de l'Estat a Catalunya, en el qual s'inclou l'execució d'inversions per a la modernització d'estacions i actuacions per a la millora de línies.

Així mateix, responen al compromís del Ministeri de Foment de realitzar un pla global d'inversions per a la millora permanent de les seves infraestructures i estacions de la xarxa de rodalies de Barcelona, ​​amb l'objectiu d'oferir un servei de majors prestacions de seguretat, accessibilitat i confort seus clients i als ciutadans.

Eliminació de barreres arquitectòniques

Gràcies a aquestes actuacions, l'estació de Badalona comptarà amb dos passos inferiors entre andanes, completament adaptats a persones amb discapacitat. El primer d'ells, de nova construcció, estarà dotat d'ascensors i escales fixes i mecàniques. L'avanç dels treballs ha permès finalitzar la col.locació de l'estructura i el seu formigonat.

D'altra banda, s'està avançant en l'execució de les noves estructures per a l'adaptació i modernització del pas existent, en el qual s'està substituint la plataforma per escales fixes i mecàniques, el que permetrà canalitzar el flux de viatgers d'una manera més eficaç.

Les obres en ambdós passos es completen amb la instal·lació de sistemes d'impermeabilització, construcció de pous de bombament, canalitzacions, paviments, sistemes d'il luminació i revestiments, entre altres.

La supressió de barreres arquitectòniques també comprèn l'adequació de la configuració de les andanes per facilitar un accés més segur i còmode als trens. D'aquesta manera, s'està procedint a l'elevació del nivell de les andanes fins a una alçada de 68 cm sobre la cota de carril en una longitud de 200 m, a més de l'adaptació de l'amplada per augmentar la seva capacitat útil.


 
L'avanç de les obres a les andanes ha permès completar la seva nova configuració a la banda Barcelona. Les noves andanes disposen de paviment antilliscant amb una banda luminiscent i podotáctil, així com una peça de vora d'andana per facilitar el trànsit als usuaris amb dificultats de visió que, a més, disposaran d'itineraris guiats des de l'exterior de l'edifici fins als punts de embarcament d'escales i ascensors. A més, s'instal·larà una maqueta adaptada al vestíbul per facilitar la seva orientació.

Finalment, s'habilitaran dos aparcaments reservats per als vehicles de persones amb discapacitat a la plaça d'accés a l'estació.

Millora de la qualitat i el confort

El projecte inclou una sèrie de treballs encaminats a millorar les condicions generals de qualitat del servei i la seguretat de les instal.lacions. Entre altres actuacions, s'està reparant i ampliant la marquesina existent a l'andana de les vies 2 i 4, i s'està renovant per mòduls de nova construcció a la zona coberta a les andanes de les vies 1 i 3. També es faran nous bancs i altre mobiliari urbà i es reforçarà el sistema d'il luminació amb noves lluminàries.

De la mateixa manera, s'estan realitzant diverses actuacions a la façana i el vestíbul de l'edifici de viatgers. Així mateix, es renovarà la tanca perimetral de l'estació, amb l'objectiu d'augmentar els nivells de seguretat de les instal.lacions.

Altres treballs consisteixen en la col.locació de nova il luminació i mobiliari urbà, i l'habilitació d'un espai per a l'estacionament de fins a 16 bicicletes.
 
 

 

 

Fotos