El Delegat del Govern a Catalunya ha inaugurat obres finançades pels fons estatals a la comarca de l’Osona

El Delegat del Govern a Catalunya ha inaugurat obres finançades pels fons estatals a la comarca de l’Osona

20/03/2011

Obres finançades pels fons estatals


  •  Joan Rangel, Delegat del Govern a Catalunya, ha visitat les poblacions de Vic i Les Masies de Voltregà
  • Osona ha rebut un total de 43.088.014per a la realització de 292 projectes en el marc del Fons Estatal d’Inversió Local i del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local.
 
 
El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha visitat la comarca d’Osona on ha inaugurat obres finançades pels fons d’inversió estatal a les poblacions de Vic i a Les Masies de Voltregà.

 

 

 

 
A Vic, Joan Rangel acompanyat per l’alcalde, Josep Maria Vila d’Abadal, ha inaugurat les obres de la tercera fase del projecte de restauració de les riberes del riu Gurri.
 
Durant la seva estada a Les Masies de Voltregà, el Delegat del Govern en companyia de l’alcalde de la població, Sergi Vilamala, ha inaugurat també les obres d’adequació de la zona esportiva Despujol.
 
En total, l’import que ha rebut la comarca d’’Osona per a la realització de 292 projectes en el marc del FEOSL i el FEIL ha estat de 43.088.014euros, que han generat l’ocupació de 2.258 persones.
 
ELS FONS ESTATALS A VIC
 
En el marc del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL), Vic ha rebut un total de 4.212.295 euros per a la realització de 6 projectes d’inversió i 2 projectes de despesa social, que ha permès l’ocupació de 134 persones.
 
Per als projectes de despesa social, s’hi ha destinat un total de 844.147  euros.
 
Un dels projectes que s’ha beneficiat dels fons dels FEOSL és la tercera fase de la restauració de les riberes del riu Gurri, que avui s’ha inaugurat. La ribera d’aquest riu forma part del que es coneix com L’Anella Verda de Vic, un circuit natural al voltant de la ciutat articulat per un grup d’enclavaments d’alt valor ecològic, paisatgístic, històric i cultural.
 
El projecte de recuperació de les riberes del Gurri ha tingut per objecte la restauració dels ecosistemes de ribera d’un tram del riu Gurri força degradat. En concret, avui s’ha inaugurat la tercera fase d’aquest projecte que ha representat l’adaptació sensorial del sender i que ha suposat una inversió de 63.966,83.
 
Cal destacar, però, que el Govern d’Espanya ja va intervenir també en la primera fase d’aquesta restauració amb una aportació de 210.000 euros amb càrrec al Fons Estatal d’Inversió Local de l’any 2009. La resta del projecte, que té un pressupost total de 338.331,18 euros, ha estat a compte de l’Ajuntament de Vic i de l’Agència Catalana de l’Aigua.
 
El Fons Estatal d’Inversió Local va permetre l’ocupació de 340 persones en aquest municipi, gràcies a la realització de 17 projectes, amb una aportació de 6.782.367euros.
 
ELS FONS ESTATALS A LES MASIES DE VOLTREGÀ
 
En el marc del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL), Les Masies de Voltregà ha rebut un total de 344.754 euros per a la realització de 1 projectes d’inversió, que ha permès l’ocupació de 2 persones.
 
Aquest projecte d’inversió és l’adequació ambiental de la zona esportiva Despujol que avui s’ha inaugurat. Es tracta de la remodelació del recinte esportiu amb la recuperació i reutilització de l’aigua del sector així com l’adequació del camp de futbol, inclosos els vestidors i les grades.
 
El Fons Estatal d’Inversió Local va permetre l’ocupació de 22 persones en aquest municipi, gràcies a la realització de 4 projectes, amb una aportació de 557.867euros.
 
BALANÇ DELS FONS ESTATALS A OSONA I A CATALUNYA
 
La comarca d’Osona ha rebut un total de 43.088.014 euros per a la realització de 292 projectes en el marc del FEIL i el FEOSL, que han permès l’ocupació de 2.258 persones.
 
La quantitat total atorgada a Catalunya entre el Fons Estatal d’Inversió Local i el Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local ha estat de 2.071,5
 
euros. Amb aquest import s’han dut a terme 7.951 projectes que han generat 106.980 llocs de treball.
 

Fotos