Lleida obre l’Arborètum Pius Font i Quer, subvencionat pel Ministeri de Ciència i Innovació

Lleida obre l’Arborètum Pius Font i Quer, subvencionat pel Ministeri de Ciència i Innovació

16/03/2011

  • Un Jardí botànic de 7 hectàrees, centre de recerca científica i divulgació educativa i 16 ambients de biodiversitats
 
L’alcalde i president del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, Àngel Ros, el vicepresident i rector de la UdL, Joan Viñas, i el subdelegat del Govern, José Ángel Flores, han inaugurat el 16 de març de 2011, l’Arborètum Pius Font i Quer. Una obra, visitable aquesta primavera, que ha comptat amb un pressupost de 3.768.810,73 euros, finançats amb els ajuts d’actuacions en Parcs Científics i Tecnològics del Ministeri de Ciència i Innovació i de la Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya.
 
L'Arborètum compta amb una superfície de gairebé 7 hectàrees (67.200 metres quadrats), on els arbres i arbustos representen diversos biomes del planeta. Els visitants podran contemplar fins a 16 ambients de biodiversitats, marcats amb camins. En total hi ha uns 1.500 arbres de 225 espècies diferents i 90.000 arbustos de 300 espècies. L’aigua hi té un paper destacat i és un element natural conductor dels diversos paisatges, tant en moviment com en forma de làmina.
 
El complex també disposa d’un edifici d’uns 450 metres quadrats per allotjar les oficines, l’atenció al públic i laboratoris. Així mateix, també compta amb un umbracle per a pràctiques d’estudiants, visitants, divulgació i preparació de materials per a planter. Al costat de l’Arborètum es preveu la ubicació del nou observatori meteorològic de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMAT) a Lleida, en un espai de 2.872 metres quadrats.
 
L’Arborètum ha creat fins a la data uns 35 nous llocs de treball. El Jardí Botànic possibilita, tanmateix la creació de nous perfils professionals i ocupacions vinculats al món de la botànica i la transmissió de valors de sostenibilitat ambiental.
 
Actualment estan treballant en tasques de manteniment un total de 22 persones, amb el finançament del Departament de Treball i, addicionalment, s’ha creat un taller de la Casa d'Oficis que permet dedicar 11 operaris a les tasques de manteniment i explotació del jardí botànic per un període d'un any. Aquests llocs de treball, juntament amb les direccions i serveis tècnics, integren uns 35 llocs de treball.