Nou edifici al Parc Científic de Lleida construït amb fons del Ministeri de Ciència i Innovació

Nou edifici al Parc Científic de Lleida construït amb fons del Ministeri de Ciència i Innovació

15/03/2011

Forma part del projecte INNOVA, acollirà els laboratoris d’Aquàlia i espais per a emprenedors de l’àmbit universitari i per a empreses tecnològiques

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, el subdelegat del Govern de l’Estat, José Angel Flores i el rector Joan Viñas han inaugurat, el 15 de març de 2011, l’efici INCUBA del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. Aquest nou equipament portarà a terme activitat de laboratori per a empreses consolidades i també oferirà espais per a companyies de base tecnològica i vivers per a projectes empresarials, entre ells, els provinents de la universitat (spin offs). El pressupost de l’actuació ha estat de 1.530.805 euros, finançats pel Ministeri de Ciència i Innovació.
 
L’edifici INCUBA, de nova construcció, és el primer dins del Parc que incorpora i disposa d’espais d’aparcaments soterrats. Ocupa les antigues quadres de l’aquarterament de Gardeny, que es van enderrocar per bastir el nou projecte. L’immoble té dues plantes. La primera aporta uns 500 metres quadrats en 8 espais, on s’ubiquen els laboratoris d’anàlisi i de control de l’aigua i les oficines tècniques i altres dependències de l’empresa Aqualia. La segona, de les mateixes dimensions, compta amb 11 espais que es reserven per a projectes d’emprendoria, empreses de base tecnològica-científica i vivers per a spin offs universitaris.
 
Aquàlia, empresa del grup Fomento de Construcciones y Contratas SA, portarà a terme activitats d'àmbit nacional i internacional des del Parc de Gardeny. Treballarà per a les àrees i les analítiques de Catalunya, Illes Balears i Extremadura, i en àmbit internacional, proveirà de serveis a Portugal.