Joan Rangel i Felip Puig acorden reunir el proper mes d’abril el Comité de Coordinació Policial

Joan Rangel i Felip Puig acorden reunir el proper mes d’abril el Comité de Coordinació Policial

15/03/2011

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, s’ha reunit aquesta tarda al departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya amb el Conseller d’Interior, Felip Puig, i han acordat convocar el proper mes d’abril la primera reunió del Comité de Coordinació Policial, que no es reuneix des del juny de 2009.

Aquesta ha estat la segona trobada institucional entre tots dos mandataris i la primera reunió en la què han participat el cap superior del Cos Nacional de Policia a Catalunya, Narciso Ortega, el general de la 7a zona de Guàrdia Civil, Luís Iglesias, i el subdirector operatiu del cos dels Mossos d’Esquadra el comissari Josep Milan. També ha estat present el director general de la Policia, Manel Prat.
 
A la reunió s’ha posat de manifest la voluntat de treballar per la millora de les relacions operatives entre els cossos i forces de seguretat de l’Estat a Catalunya i els Mossos d’Esquadra, i per enfortir les relacions entre ambdues administracions.
 
El Comitè de Coordinació Policial, que es reunirà el proper mes d’abril, és l’òrgan permanent de coordinació entre els cossos de seguretat de l’Estat i de la Generalitat i està representat per part de l’Estat, pel Delegat del Govern, el Comissari Cap de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya, el General Cap de la 7a zona de la Guàrdia Civil i el director del Gabinet de Coordinació de la Secretaria de l’Estat de Seguretat.
 
Per part de la Generalitat, integren el Comitè, el Director General de Policia, el Subdirector Operatiu i el Comissari General d’Investigació Criminal.
 
Les funcions del Comitè són assegurar l’intercanvi d’informació, la coordinació operativa, el compliment dels acords i protocols i estudiar propostes de millora per sotmetre a la Junta de Seguretat.