La Tresoreria General de la Seguretat Social facilita l’ajornament del deute a 1.563 empreses tarragonines

comparecencia

09/03/2011

 

La Subdelegada del Govern a Tarragona, acompanyada del Director Provincial de la Tresoreria General de la Seguretat Social a Tarragona, Pablo Martín-Sanz, ha comparegut avui en roda de premsa per explicar les Actuacions i resultats en matèria de control i regularització del deute de les empreses de Tarragona amb la Tresoreria General de la Seguretat Social. 
 
Durant 2010, la Tresoreria General de la Seguretat Social va prestar el seu ajut i assessorament a 2.033 empreses de la província de Tarragona que no havien satisfet el seu deute amb la Seguretat Social. Aquesta dada suposa un increment del 43% respecte a l'any 2007. Com a resultat d'aquestes actuacions, una vegada analitzat el deute de les empreses que contreuen un primer impagament, se’ls va oferir la possibilitat de regularitzar la situació bé efectuant el pagament o bé obtenint un ajornament. D’aquesta forma, l'any 2010, al voltant del 37.5% de les empreses que van generar un primer descobert van realitzar el pagament total o parcial del deute i un 17% va sol·licitar ajornament.
 
La concessió d'ajornaments és conseqüent amb la difícil situació per la qual travessen algunes empreses i treballadors autònoms que veuen com els seus projectes empresarials, tot i ser viables, presenten problemes de pagament de caràcter conjuntural. Amb l'autorització de l'ajornament es pretén donar continuïtat a l'activitat empresarial i el manteniment dels llocs de treball. Durant l'any 1010 es van concedir 1.563 ajornaments enfront dels 1.254 del 2009, un 24% més.
 
La Tresoreria General de la Seguretat Social també ha intensificat el seguiment dels primers deutes detectats en les grans i mitjanes empreses que fins ara no havien incomplert les seves obligacions de pagament.
 
La recaptació obtinguda en via executiva durant 2010 ha estat de més de 27 milions d'euros, un 30% més que la recaptació de 2007. Aquest increment en la recaptació es deu a l'esforç de gestió realitzat pel personal de les unitats de recaptació executiva, així com l'avanç de les aplicacions informàtiques que faciliten el seguiment del deute i dels deutors, més el reforçament dels mecanismes de col·laboració amb altres entitats públiques i privades.
 

Cal nomenar també que durant 2010 es van emetre 357 derivacions de responsabilitat enfront de les 136 emeses l'any 2007, el que ha suposat un increment considerable