El Govern aprova una inversió de 3.100 milions d’euros per tal que les CC.AA. desenvolupin polítiques actives d’ocupació

04/03/2011

Es tracta del repartiment de fons acordat en la Conferència Sectorial


 

Els fons assignats per totes les CC.AA. es mantenen o incrementen o incrementen respecte al passat exercici
 
En el marc d’aquesta inversió s’inclouen les quantitats destinades a la pròrroga dels contractes de 1.500 orientadors d’ocupació
 
 
El Consell de Ministres ha aprovat en la reunió d'avui, a proposta del ministre de Treball i Immigració, Valeriano Gómez, la distribució de més de 3.100 milions d'euros a les comunitats autònomes per al desenvolupament de polítiques actives d'ocupació.

El repartiment d'aquests fons va ser acordat en la Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals celebrada el passat 24 de gener. Les inversions que el Govern d'Espanya destinarà a cada CCAA per al present any s'incrementen o mantenen respecte a 2010.

Aquests 3.111.000 d'euros es destinaran a la realització de programes d'ocupació, itineraris d'inserció sociolaboral i accions de formació per a ocupats i desocupats, actuacions de promoció de l'activitat econòmica i foment de l'ocupació autònoma i l'economia social; i inserció sociolaboral de persones amb discapacitat.

Així mateix, i dins de l'aposta per enfortir els serveis públics d'ocupació, també es contempla la distribució de fons destinats a la modernització i millora d'aquests, així com per a la pròrroga dels 1.500 orientadors que ja estan treballant.

Concretament, el Ministeri inverteix més de 1.631 milions d'euros en programes d'ocupació i prop de 1.337 milions d'euros per a actuacions en matèria de formació per a l'ocupació, tant dirigida a ocupats com a aturats.

Per modernitzar i millorar els serveis públics d'ocupació el Govern destina gairebé 93.500.000 d'euros.

Finalment, el Govern ha repartit més de 50 milions d'euros entre les comunitats autònomes per prorrogar els contractes dels 1.500 orientadors d'ocupació, que ja estan treballant en els serveis públics d'ocupació, i als quals se sumaran 1.500 promotors d'ocupació més per reforçar l'atenció a les persones en situació d'atur, desenvolupant itineraris d'inserció sociolaboral individualitzats que millorin la preparació dels aturats i incrementar les seves oportunitats d'accedir a un lloc de treball.

D'altra banda, també s'ha aprovat la distribució territorial de 6 milions d'euros en relació amb les ajudes prèvies a la jubilació ordinària en el sistema de la Seguretat Social, a favor de les comunitats autònomes que han assumit la gestió dels ajuts (totes excepte el País Basc, Ceuta i Melilla), i s'estableix una reserva de 11.509.516,50 euros, per donar cobertura a les necessitats imprevistes que sorgeixin durant l'execució del pressupost, tant pel que fa a les comunitats autònomes, com per a les ajudes que gestiona la Direcció General de Treball en ús de la seva pròpia competència.