El MARM posa en servei 18,7 km. del Camí Natural de l'Ebre a Tarragona

04/03/2011

Amb una inversió de 495.180 euros


  • Les obres d'aquest tram, entre les localitats de Deltebre i Camarles (Tarragona), han consistit en el condicionament de vials ja existents per facilitar l'accés de vianants i cicloturistes.
  • També s'ha construït una passarel de fusta, de 25 metres de llarg i 2 metres d'ample, per salvar el barranc de la Granadilla, i s'ha condicionat una àrea de descans.

El Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí, a través de la Direcció General de Desenvolupament Sostenible del Medi Rural, ha posat en servei l'Etapa 42.1 del Camí Natural de l'Ebre, entre les localitats de Deltebre i Camarles (Tarragona), les obres han suposat una inversió de 495.180,85 euros, en el marc del Pla Espanyol per a la Dinamització de l'Economia i l'Ocupació.

Les obres d'aquest tram, que té una longitud de 18,7 quilòmetres, han consistit en el condicionament de vials ja existents per facilitar l'accés de vianants i cicloturistes. Per això, s'han realitzat tasques de desbrossament, refinament i plantejament del camí, així com obres de fàbrica per donar continuïtat al drenatge existent entre la línia fèrria i la carretera.

També s'ha construït una passarel de fusta, de 25 metres de llarg i 2 metres d'ample, per salvar el barranc de la Granadilla, i s'ha condicionat una àrea de descans, equipada amb bancs, taules de pícnic, papereres i aparcabicis. En aquest entorn s'ha procedit a la plantació d'arbres i la instal.lació d'un sistema de reg per degoteig.

El tram posat ara en servei integren diverses usos de caràcter social, alhora que potencia els valors paisatgístics, històrics culturals i recreatius de la zona per la qual transcorre, respectant el medi en què s'endinsa i d'acord amb la resta d'activitats humanes que es desenvolupen en l'entorn.

A més, les obres han complert amb els criteris del Programa de Camins Naturals desenvolupat pel MARM, i s'uneixen als més de tres mil quilòmetres existents de Camins Naturals, dels quals més de mil quilòmetres són Vies Verdes.

Els Camins Naturals contribueixen a diversificar l'activitat econòmica de la regió, potenciant l'oferta turística, així com a conservar els espais naturals a través de l'educació mediambiental, preservant els recursos de la zona d'influència de cada camí. Al mateix temps, s'afavoreix la conservació del patrimoni cultural i tradicional, dotant de noves funcionalitats a infraestructures abandonades, permetent d'aquesta manera la cura i la transmissió del llegat cultural de cada zona.