Indústria concedeix 60 milions d'euros al sector de l'automoció a Catalunya

04/03/2011

Sectors estratègics


  • Han estat aprovats 27 projectes empresarials, que suposaran unes inversions associades al sector de 737 milions d'euros.
  • En l'exercici 2011 el suport global des del Ministeri d'Indústria per a projectes d'inversió als sectors estratègics és de 466 milions d'euros, 215 milions per a automoció, 41 milions per aeroespacial i 210 milions per a la resta dels anomenats sectors estratègics.
 
El Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç ha aprovat un total de 60,6 milions d'euros al sector de l'automoció a Catalunya, dins de les ajudes als sectors estratègics nacionals. En concret s'han aprovat 27 projectes en aquesta convocatòria que mobilitzaran inversions per valor de 737.700.000 d'euros.
 
Amb la convocatòria específica per al sector d'automoció es pretén establir mesures que afavoreixin el seu posicionament estratègic, fent una aposta per inversions i actuacions punteres que assegurin la seva continuïtat a Espanya anticipant el que seran els segments de mercat més competitius en el futur, cotxes híbrids, elèctrics, de reduïdes emissions de CO2, de major seguretat, etc., alhora que es milloren els processos de producció per afavorir la seva flexibilitat, la seva eficiència al llarg de tota la cadena de valor, la seva sostenibilitat i la seva eficiència energètica.
 
El titular del departament, Miguel Sebastián, presentarà al Consell de Ministres un informe sobre la resolució de les ajudes als sectors estratègics.


Sectors estratègics
En l'exercici 2011 el suport global des del Ministeri d'Indústria per a projectes d'inversió als sectors estratègics és de 466 milions d'euros, 215 milions per a automoció, 41 milions per aeroespacial i 210 milions per a la resta dels anomenats sectors estratègics.
 
Aquests ajuts s'adrecen a empreses de sectors les característiques els atorguen un paper estratègic en la consecució de l'objectiu de canvi de model productiu de l'economia espanyola: orientació al mercat internacional, elevada intensitat tecnològica, alt valor afegit, elevada productivitat, generació d'ocupació i teixit industrial de qualitat, eficiència energètica i sostenibilitat.
 
Formen part d'aquests sectors les empreses enquadrades dins dels sectors de béns d'equip (elèctric-electrònic, telecomunicacions, mecànic, etc), químic i farmacèutic, metalúrgic i siderúrgic, ferroviari i de fabricació de productes metàl.lics i altres productes minerals no metàl·lics, a més dels d'automoció i aeroespacial. Per a aquests dos últims s'elaboren convocatòries específiques, que posen de manifest la importància tant qualitativa com estratègica que aquests sectors tenen per a l'economia espanyola en general i per a la indústria en particular.
Totes tenen forma de bestretes reemborsables sense interès, amb 5 anys de carència i 10 anys d'amortització, i no s'exigiran garanties per a la seva concessió. En el cas de PIME s'atorga fins al 100% del pressupost finançable i, en el cas de grans empreses, fins al 75%.