Els Joves emprenedors catalans han rebut gairebé 1 milió d'euros de ENISA

03/03/2011

Línia de finançament per a Joves Emprenedors


  • ENISA ha finançat des de març de 2010 a 25 joves emprenedors  catalans, per un import mitjà de 40.000 euros. 
  • Al conjunt de l'Estat, s'han concedit més de 10 milions d'euros a través de la línia de finançament per a Joves Emprenedors, dels quals, 969.308 euros s'han destinat a la creació d'empreses innovadores a Catalunya. 
  • A més, aquestes operacions han generat 100 llocs de treball d'alt valor afegit al dirigir-se a sectors molt productius com les activitats informàtiques, comerç, biotecnologia o comunicacions. 
  • El 2011 ENISA posa a disposició dels joves empresaris 20.000.000 d'euros per a la creació d'empreses innovadores. 

ENISA, Empresa Nacional d'Innovació adscrita a la Direcció General de Política de la PIME del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç ha finançat, des la signatura del conveni subscrit amb la Confederació Espanyola de Joves Empresaris, CEAJE fa un any, a 25 joves emprenedors catalans, el capital mitjà ha estat de 40.000 euros, creant-se 100 llocs de treball, gràcies a aquest finançament.

El termini mitjà de concessió del préstec és de 30 dies i les sol licituds es poden canalitzar a través de les Associacions de Joves Empresaris o de la pròpia ENISA fins a finals de desembre de 2011.

En aquest any, ENISA comptarà amb 20 milions d'euros per a la creació d'empreses innovadores promogudes per joves empresaris, facilitant l'accés a un finançament preferent amb l'única garantia del seu projecte empresarial a través del préstec participatiu.

Sobre el préstec participatiu

Instrument de finançament que aporta recursos a llarg termini a les empreses sense interferir en la seva gestió, i que s'aplica uns tipus d'interès vinculats a l'evolució dels resultats de la mateixa, sense exigir més garanties que les del propi projecte empresarial i la solvència professional de l'equip gestor.

Altres línies de finançament d'ENISA

PIME
Projectes empresarials promoguts per petites i mitjanes empreses que contemplin la modernització de la seva estructura productiva i de gestió, incloent-hi la innovació no tecnològica.

Empreses de Base Tecnològica
Empreses de nova o recent constitució creades per al desenvolupament de projectes d'alt contingut tecnològic.

Empreses d'Economia Social
Cooperatives i societats laborals considerades PIME segons la definició de la UE.

Pla Estratègic del Sector Aeronàutic
Pla Estratègic del Sector Aeronàutic (PESA) 2010-2014, del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, amb l'objectiu de donar suport a les petites i mitjanes empreses del sector auxiliar aeronàutic.

Pla de Continuïtat Empresarial
PIME que vulguin transmetre la seva activitat o Emprenedors que vulguin iniciar una activitat econòmica en el món de l'empresa, a través d'un negoci consolidat.

Fusions i adquisicions de PIME
Petits i mitjans empresaris que duguin a terme processos de fusions i  adquisicions que permetin un creixement i desenvolupament reeixit del seu negoci.

Business Angels
PIME innovadores proposades per les Xarxes de Business Angels que tinguin subscrit Acord de Col.laboració.

Agències de Desenvolupament Regional
ENISA té subscrits acords de col.laboració per al suport a les PIME amb les Agències de Desenvolupament Regional.

Línia d-disseny
Projectes empresarials promoguts per PIME on la incorporació del disseny i la innovació sigui rellevant per al desenvolupament de productes o serveis.

Sortida de PIME al Mercat Alternatiu Borsari
Suport a les empreses de mitjana capitalització per afrontar les despeses associades a la sortida al Mercat Alternatiu Borsari (MAB).

Microcrèdits per a Dones fins a 25.000 euros
Dones emprenedores i empresàries amb un negoci d'antiguitat inferior a tres o cinc anys, que tinguin dificultats d'accés a finançament, tant per manca d'avals com per la seva situació personal o familiar.