Adif inicia la modernització de l’estació de Tarragona

01/03/2011

Xarxa d’ample convencional de Catalunya


> En aquesta fase, amb una inversió de més d’ 1,3 M€, es remodelarà l’edifici de viatgers, duplicant la superfície d’ús públic, i es construiran nous lavabos adaptats a persones amb discapacitat

> 
Aquests treballs responen a l’acord assolit entre el president d’Adif, Antonio González Marín, i l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, a la reunió que van celebrar el passat mes de setembre
 
> Aquestes inversions se sumen a les actuacions executades als darrers mesos, el cost de les quals va superar els 300.000 euros
 
Adif ha iniciat les obres de la primera fase de la modernització de l'estació de Tarragona. Les principals actuacions consisteixen en la remodelació de l'edifici de viatgers per ampliar els espais destinats a l'usuari i la millora de les seves prestacions, cosa que redundarà en l'increment de la qualitat del servei.

Aquests treballs responen a l'acord assolit entre el president d'Adif, Antonio González Marín, i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, durant la reunió que van celebrar el passat mes de setembre, per avançar en les obres de modernització que es van a realitzar en l'estació de Tarragona. Els treballs es duran a terme en dues fases i suposaran una inversió global de 17 milions d'euros.

El projecte, que compta amb una inversió de 1.363.147,8 euros, consisteix en la remodelació de l'edifici de viatgers, que duplicarà la superfície destinada a ús públic.
Per això, es reordenarà la ubicació dels locals comercials situats al vestíbul i s'establiran tres zones diferenciades: un espai principal, que unirà la via pública amb l'andana 1, un espai destinat a sala d'espera i servei de taquilles, i finalment , un passadís de connexió dels locals amb el vestíbul principal. Els treballs culminaran amb la instal·lació de nou mobiliari, paviment i il·luminació.

Es construiran nous lavabos públics adaptats per a persones amb discapacitat. Així mateix, es reconfigura els espais de venda de bitllets i les dependències dels operadors, i es crearà una nova sala d'atenció al client. En aquesta fase, també es renovaran els acabats i instal·lacions de la marquesina de l'andana 1 i es farà un fals sostre de fusta entre el vestíbul principal i la marquesina.

Segons l'acord assolit entre Adif i l'Ajuntament, també està previst licitar la redacció del projecte de la segona fase de les obres de millora, que compta amb un pressupost estimat de 15 milions d'euros, i que té com a objectiu augmentar l'accessibilitat a la zona d'andanes amb la modificació del pas inferior existent, la nova configuració de les vies de l'estació, per augmentar l'amplada i longitud de les andanes, i l'estudi d'una passarel·la per a vianants d'ús urbà per millorar la permeabilitat de les infraestructures ferroviàries.

Aquestes inversions s'uneixen a les actuacions executades en els últims mesos, el cost ha superat els 300.000 euros i que han consistit en la instal·lació de lavabos automàtics, treballs de rehabilitació de l'estructura i les escales del pas inferior, la reposició del mur perimetral en l'àrea del Balcó del Mediterrani, la col·locació de noves lluminàries a les andanes, la millora del tancament exterior i l'adequació de les zones enjardinades.