El MARM fomenta l'ús de les noves tecnologies entre els emprenedors rurals

18/01/2011

A través de un proyecto de cooperación interterritorial que se enmarca en
la Red Rural Nacional


  • En aquest projecte, que es desenvoluparà a Aragó, Andalusia, Canàries, Navarra, Catalunya i Extremadura, el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí ha invertit 349.549 euros.

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, a través de les Direcció General de Desenvolupament Sostenible del Medi Rural, dóna suport a la posada en marxa del projecte interterritorial "Xarxa d'innovació tecnològica per a l'emprenedor rural" destinat a transformar la cultura empresarial d'aquests territoris amb emprenedors innovadors que utilitzin modernes eines tecnològiques i nous processos de gestió.

En aquest projecte, que es desenvoluparà a Aragó, Andalusia, Canàries, Navarra, Catalunya i Extremadura, el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí ha invertit 349.549 euros.

Aquesta iniciativa permetrà contribuir al desenvolupament econòmic i social dels territoris rurals a través d'un programa que introduirà la innovació i l'ús eficient d'Internet dins dels processos de negoci de les petites empreses rurals, redundant en la generació, manteniment i augment de l'ocupació a les zones d'impacte.

Un altre dels objectius és implantar el programa de suport i innovació a 200 petites empreses rurals de les comunitats autònomes que participen, amb el requisit que almenys el 75 per cent d'aquestes petites empreses estiguin gestionades, o en la seva composició, predominin dones, joves i persones amb discapacitat.

Per aconseguir els objectius aquesta iniciativa es basarà en una sèrie d'activitats com l'anàlisi de les mancances de les empreses participants, la identificació de les necessitats especials dels col.lectius preferents d'actuació, la creació d'una plataforma d'acció comuna, la formació individualitzada " en línia "o la valoració dels resultats de cada empresa.

Els projectes de cooperació interterritorial i tansnacional s'emmarquen en la Xarxa Rural Nacional, que persegueix entre els seus objectius augmentar la capacitat de desenvolupament endogen dels territoris rurals, potenciant l'enfocament ascendent i la construcció d'una governança territorial. Per això el MARM va posar en marxa el 2008 una convocatòria d'ajuts a la cooperació interterritorial i transnacional, destinada als grups d'acció local, a fi de promoure actuacions singulars concretes, convertint així a la Xarxa Rural Nacional a dipositària de bones pràctiques per tal de dinamitzar l'activitat dels sectors, col.lectius, organitzacions, i institucions vinculades al medi rural.

Es tracta que, mitjançant projectes de cooperació, sempre en un àmbit d'implicació de grups d'acció local radicats en diverses comunitats autònomes, el medi rural, amb les seves institucions i, sobretot, amb la seva població, un cop organitzada sota la fórmula de grups d'acció local es relacioni amb altres territoris rurals per analitzar les seves debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats, intercanviar punts de vista, abordar objectius comuns, avaluar la seva actuació i dissenyar nous objectius i nous plans de treball conjunts, convençuts que la cooperació és un pas endavant com a instrument de desenvolupament.