Foment adjudica per 15 milions d’euros actuacions de conservació en varis trams de carreteres de Lleida

30/04/2010

La longitud total equivalent dels trams assistits és de 78 km.

El Ministeri de Fomento ha adjudicat a l’empresa Valoriza Conservación de Infrastructuras, S.A. Unipersonal, amb la seva publicació avui al Butlletí Oficial de l’Estat, el contracte de serveis d’assistència tècnica per a l’execució de diverses operacions de conservació i explotació en varies carreteres de la província de Lleida.

El pressupost d’adjudicació puja a 14.874.550,31 euros i la longitud total equivalent dels trams és de més de 78 quilometres.

Els contractes de serveis d’assistència tècnica per l’execució d’operacions de conservació i explotació a la Xarxa de Carreteres de l’Estat sorgeixen amb un principal objectiu: millorar el servei que es dóna als usuaris de les carreteres, incrementant la seguretat vial.

Són objecte del present contracte els següents trams de carreteres de Lleida:

• N-141. Del p.k. 0+000 al p.k. 8+350, de Bossòst a la frontera francesa (port del Portillón)

• N-230. Del p.k. 117+363 al p.k. 187+090, del límit amb la província d’Osca a la frontera francesa.

• Carretera N-230, túnel de Viella

També estaran inclosos tots els trams residuals utilizats com a camins, vies de servei i altres vials de titularitat estatal.
Entre els treballs que han de realitzar-se es troben els serveis de comunicacions, serveis de vigilància, atenció a accidents, manteniment dels elements de la carretera, serveis de vialitat hivernal, manteniment sistemàtic de les instal·lacions de subministrament d’energia elèctrica, enllumenat, ventilació i control de túnels, senyalització variable i semaforització.

A més, s’inclouen les labors d’establiment d’inventaris i reconeixements d’estat, agenda d’informació d’estat i funcionament de la carretera, programació, coordinació, seguiment i informació de l’execució dels treballs, actuacions de recolzament a l’explotació, estudis d’accidentalitat i informes de seguretat vial.

Així mateix, es realitzaran els treballs de desbrossament, fresats i reposició del ferm, neteja de cunetes, i en general, totes les tasques de conservació ordinària de les vies al seu càrrec.