Ja està obert el termini per a sol·licitar les ajudes del Govern per a pal·liar els efectes del temporal en infraestructures municipals

29/04/2010

L’ordre que les regula es va publicar el dia 24 al BOE


Les sol·licituds es gestionaran de forma electrònica a través de la pàgina web del Ministeri de Política Territorial.

El Govern ha disposat 131,5 milions d'euros per a aquestes subvencions, que podran cobrir fins al 50% de l'import dels projectes presentats.

Podran acollir-se els ens locals de 14 comunitats autònomes, a més de la Ciutat Autònoma de Ceuta.

A partir d'avui i durant un mes estarà obert el termini perquè els ajuntaments, diputacions provincials, cabildos, consells insulars i comunitats autònomes uniprovincials afectats pel temporal i altres catàstrofes naturals, presentin les sol·licituds d'ajuda per a pal·liar en infraestructures i serveis de titularitat local.

L'ordre del Ministeri de Política Territorial, que desenvolupa el procediment per a la concessió d'aquestes ajudes, es va publicar el passat dia 24 al Butlletí Oficial de l'Estat. Aquesta ordre s'emmarca dintre de les actuacions aprovades pel consell de Ministres, celebrat a Sevilla el 19 de març, per a donar resposta a les greus conseqüències del recent temporal, així com els incendis ocorreguts l'estiu passat i altres catàstrofes naturals, que van afectar a 14 comunitats autònomes i a la Ciutat Autònoma de Ceuta.

 

La gestió del procediment es realitzarà a través d'una aplicació informàtica específica en la seu electrònica del Ministeri de Política Territorial (www.mpt.es). Les sol·licituds de finançament seran avaluades per les subdelegacions del Govern o delegacions del Govern, en el cas de les comunitats autònomes uniprovinciales, que seran encarregades de valorar-les i remetre-les a la Direcció general de Cooperació Local.

La subvenció de l'Estat, xifrada per a tots els municipis afectats en 131,5 milions d'euros, podrà arribar a fins al 50% de l'import dels projectes de reparació o restitució d'infraestructures, equipament, instal•lacions i serveis de titularitat municipal i de mancomunitats, a més de xarxes de distribució i dipòsits d'aigua.

Segons l'ordre ministerial, les subvencions s'aplicaran als termes municipals i nuclis de població de les comunitats autònomes d'Andalusia, Canàries, Aragó, Catalunya, Castella-Lleó, Castella-la Manxa, Extremadura, Galícia, Madrid, Comunitat Valenciana, Illes Balears, Regió de Múrcia, País Basc, La Rioja; i la Ciutat Autònoma de Ceuta.

La relació completa de municipis pot consultar-se en el Butlletí Oficial de l'Estat del dia 23 de març:
http://www.boe.es/boe/dias/2010/03/23/pdfs/BOE-A-2010-4769.pdf