Josep Puxeu ha presentat el llibre "Oliveres Mil·lenàries" dins del projecte pilot de la Xarxa Rural Nacional "Oli i oliveres mil·lenàries del Territori del Sénia"

23/04/2010

En la seu del MARM


- El volum recull fotografies, documents i apunts històrics del territori del Sénia i deixa patent la riquesa que suposen els més de 4.000 oliveres mil·lenaris existents en la zona.
- El Projecte Pilot “Oli i oliveres mil·lenaris del Territori del Sénia”, subvencionat amb 1.230.150 euros per part del MARM, està destinat a modernitzar l'economia de la zona i a millorar la qualitat de vida dels seus habitants.
- Josep Puxeu i Núria Ventura han signat el Conveni Marc de Col·laboració per establir un marc de relacions entre el MARM i la Mancomunitat de la Taula del Sénia.

El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, ha presentat el llibre “Olivos mil·lenaris”, que recull fotografies, documents i apunts històrics del territori del Sénia i deixa patent la riquesa que suposen els més de 4.000 oliveres mil·lenaris existents en la zona.

A l'acte, celebrat a la seu del MARM, han estat presents la presidenta de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, Núria Ventura, i la presidenta de l'Associació Territori del Sénia, Josefa Cid.

El volum s'emmarca dins el Projecte Pilot de la Xarxa Natural Nacional “Oli i oliveres mil·lenaris del Territori del Sénia”, subvencionat amb 1.230.150 euros per part del Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí (MARM). En aquest sentit, Josep Puxeu ha destacat la importància d'aquest projecte, destinat a diversificar i modernitzar l'economia del territori del Sénia i a millorar la qualitat de vida dels seus habitants.

El secretari de l'Estat de Medi Rural i Aigua ha incidit en els primers resultats del Projecte Pilot, com són els quatre molins productors d'oli d'oliveres mil·lenaris en Vaig moldre de Creu, Acomont, Alboredes i Montebre, i els tres que entraran en funcionament aquest any en Cervol, Càlig i Godali.

Conveni Marc de Col·laboració
Prèviament, Josep Puxeu i Núria Ventura han signat el Conveni Marc de Col·laboració per establir un marc de relacions entre el MARM i la Mancomunitat de la Taula del Sénia. L'acord, vàlid per al període comprès entre 2011 i 2015,
pretén possibilitar l'execució d'un programa d'actuacions de desenvolupament rural sostenible en l'espai interautonòmic constituït pels municipis que integren l'esmentada Mancomunitat.

Els projectes pilot per a desenvolupament del medi rural s'emmarquen en la Xarxa Rural Nacional posada en marxa pel MARM el 2008, que té en compte, entre altres actuacions, la convocatòria anual d'ajudes destinades a subvencionar iniciatives que continguin idees innovadores, creatives i imaginatives, incloent la generació de formes modernes i sostenibles de governança participativa, capaços de generar noves expectatives de futur en el nostre medi rural més desafavorit i distanciat de la modernitat que el medi urbà