Posada en servei de les noves dependències de la Policia i la Guàrdia Civil a l’Aeroport de Reus

visita

14/04/2010

  • Les noves dependències tenen una superfície útil de 750 m2. Les obres van començar setembre de 2009 i han acabat aquest mes de març de 2010. La inversió econòmica ha estat de 295.350 €.

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha presidit avui l’acte de posada en servei de les noves dependències del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil a l’Aeroport de Reus. L'han acompanyat la Subdelegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès; el Director del Grup Est d’Aeroports, Eduard Cerezo; el Director de l’Aeroport de Reus, Vicenç Pallarès, el Comissari Provincial del Cos Nacional de Policia i Cap de la Comissaria de Tarragona, Víctor Fernández, i el Tinent Coronel de la Guàrdia Civil Cap de la Comandància de Tarragona, Antonio Campos. 

Aquestes noves dependències estan ubicades a l’antiga terminal de facturació modular, primer edifici entrant a l’Aeroport. El Cos Nacional de Policia disposa dels seus despatxos, la Guàrdia Civil dels seus i tots dos cossos comparteixen part de les dependències. Les de la Policia complementen les dependències actuals situades a la terminal d’arribades, i les de la Guàrdia Civil varien d’ubicació de la Torre de Control als nous espais que avui es presenten.
 
La construcció del nou edifici multiserveis de l’Aeroport de Reus ha suposat l’adequació de l’antiga terminal de facturació modular a una zona de despatxos, oficines, locals i vestuaris de gran capacitat així com una sala multiusos. Aquesta adequació ha suposat la redistribució de l’espai proveint a les noves dependències de les instal·lacions elèctriques, comunicacions i climatització necessàries.
 
La Guàrdia Civil té una plantilla a l’Aeroport de Reus de 33 efectius. S’encarrega de la custòdia de l’aeroport i el resguard fiscal de l’Estat que desenvolupa amb dos unitats: la de Seguretat Aeroportuària i la de Fiscal. Els punts de servei són diversos. Entre ells, podem anomenar la vigilància del perímetre interior i exterior, verificació de maletes prèvia a l’embarcament, controls fiscals i de documentació, etc.
 
El Cos Nacional de Policia té un nombre de 27 efectius destinats a l’Aeroport. Entre les seves principals activitats destaca la inspecció fronterera de passatgers als vols d’entrada i sortida, diversos controls previs, i activitats consegüents amb la legislació vigent en matèria d’estrangeria o reclamacions judicials, entre altres.

> Fotos