Elena Espinosa aposta per la gestió sostenible dels recursos hídrics en la regió Euro-Mediterránea

13/04/2010

IV Conferència Ministerial Euro-Mediterránea sobre l'Aigua a Barcelona


Els Ministres i Caps de delegació dels 43 socis de la Unión pel mediterrani debaten les bases per a la protecció i gestió dels recursos hídriccs en la regió mediterrània.
 
La Ministra de Medi ambient, i Mitjà Rural i Marí, Elena Espinosa, ha copresidit avui la inauguració de la IV Conferència Ministerial Euro-Mediterrània sobre l'Aigua en la qual els Ministres i Caps de Delegació de la Unión pel mediterrani debaten les bases per a la protecció i gestió dels recursos hídrics.
 
Es planteja, en aquesta Conferència, l'elaboració d'una Estratègia de l'Aigua, que serà debatuda pels participants, com instrument per a promoure la conservació dels recursos hídriccs i fomentar el seu ús eficient i sostenible en els països de la regió. La Conferència, inaugurada per la Ministra espanyola, reuneix a Barcelona a Ministres de Medi ambient dels 43 països de la Unión pel mediterrani, així com alts mandataris de la Comissió Europea, la Lliga Àrab i Líbia (observador), i a representants de la societat civil i entitats financeres, i s'emmarca dintre del procés de la Unión pel mediterrani, l'objecte del qual és unificar polítiques i fomentar la cooperació i l'estabilitat en la regió mediterrània.
 
Elena Espinosa ha assenyalat que la Conferència proporciona l'oportunitat de realitzar una anàlisi exhaustiva de les polítiques regionals en matèria d'aigües, amb vista a establir objectius sòlids a curt, mig i llarg termini. Així mateix, ha dit la Ministra, s'ha d'arribar a una Estratègia amb la qual reforçar el principi de Gestió Integrada i sostenible dels Recursos Hídriccs per a abordar de manera més efectiva els reptes de l'aigua en els països euro-mediterranis, i exposar la visió i els reptes que han d'afrontar tots els països de la regió, alhora que es reconeixen les diferents condicions i capacitats de cada país.