La Directora General de l'Aigua del MARM reitera el compromís d'Espanya en l'impuls d'una Estratègia de l'Aigua comú per als països Mediterranis

12/04/2010

Dins el Taller Tècnic “L'aigua als països Mediterranis: problemes i solucions”


Aquesta trobada, preàmbul de la IV Conferència Ministerial Euromediterrània sobre l'Aigua que començarà demà a Barcelona, ha reunit experts dels 43 països socis de la Unió pel Mediterrani (UPM).

La directora general de l'Aigua del Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí (MARM), Marta Morén, ha inaugurat a Barcelona, al costat del director de l'Agència Catalana de l'Aigua de la Generalitat de Catalunya, Manuel Hernández i Carreres, el Taller Tècnic “L'aigua als països Mediterranis: problemes i solucions”. En la trobada, també ha participat, entre altres, el president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Juan José Moragues.

Marta Morén ha reiterat el compromís d'Espanya en l'impuls d'una Estratègia de l'Aigua comú per a tots els països Mediterranis que permeti enfortir el seu entramat institucional així com contribuir a crear i reforçar programes de transferència tecnològica, aprofitant l'experiència i el treball de tots els països de la Regió.

La Directora General de l'Aigua, ha destacat que Espanya aposta per una gestió sostenible en l'ús de l'aigua i per la utilització de totes aquelles tecnologies que permetin optimitzar els recursos hídrics existents, amb un baix impacte ambiental, com ara la reutilització d'aigües regenerades, estalvi, eficiència, dessalació i modernització de regadius.

D'altra banda, Marta Morén ha assenyalat que Espanya és pionera en la gestió de l'aigua per conques hidrogràfiques, de manera que ha sabut adaptar-se a la demanda d'aigua de bona qualitat treballant, a més, en la regulació superficial i el desenvolupament de les infraestructures necessàries quan la distribució dels recursos és tan irregular en el temps i l'espai.

Aquest Taller Tècnic, preàmbul de la IV Conferència Ministerial Euromediterrània sobre l'Aigua que començarà demà, ha reunit experts dels 43 països socis de la Unió pel Mediterrani (UPM) que han debatut sobre els mecanismes d'enfortiment institucional en la regió mediterrània així com sobre les diferents experiències, mecanismes de finançament i programes de transferència tecnològica que s'estan desenvolupant.

La IV Conferència Ministerial Euromediterrània sobre Aigua pretén aprovar l'Estratègia per a l'Aigua al Mediterrani (SWM), en cuya redacció Espanya ha jugat un paper fonamental, ja que, ha actuat com a coordinador i líder durant tot el procés de la seva discussió participativa i elaboració. Es tracta d'un document ambiciós que constitueix una base per a la protecció i gestió sostenible dels recursos hídrics en la regió.

Els resultats d'aquesta Conferència suposaran un gran pas no només en matèria d'aigües sinó també en el fortalecimientote les relacions entre tots els països del Mediterrani.

Més informació en la pàgina:
www.medaquaministerial2010.net
Acreditacions de premsa
Buzon-interua@mma.es