El Govern distribueix més de 14.5 milions d’euros per a programes socials a Catalunya

09/04/2010

Consell de Ministres


> Més de 13.5 milions es destinaran al desenvolupament de la xarxa de serveis socials

> La resta es dedicarà a programes d’atenció al poble gitano; al desenvolupament del pla estatal del voluntariat; a la lluita contra el maltractament infantil i mesures per a menors infractors en medi obert; i al pla d’acció per a persones discapacitades

El Govern ha aprovat avui, a proposta de la ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez, la distribució dels crèdits destinats al cofinançament de plans o programes socials, aprovats per la Conferència Sectorial d’Afers Socials que es va celebrar el 2 de març.
 
L’import que es distribuirà a Catalunya és de 14.570.466’23 euros, i el total previst entre totes les comunitats autònomes és de 103.472.850 euros, xifra que suposa 338.000 euros més que els recursos transferits a l’any anterior. Els diners aniran destinats a: 

- Desenvolupar la xarxa de serveis socials i atenció primària dels ajuntaments (Pla Concertat).
 
- Programes d’atenció al poble gitano.
- Desenvolupament del pla estatal del voluntariat.
- Programes adreçats a la infància: lluita contra el maltractament infantil i mesures per a menors infractors en medi obert.
- Pla d’acció per a persones discapacitades.
 
PLA CONCERTAT
 
Catalunya rebrà 13.650.386’29 euros per mantenir i desenvolupar la Xarxa de serveis socials i atenció primària, gestionada per les corporacions locals. El total destinat a Espanya és de 96.174.030 euros.
 
PROGRAMA PER A L’ATENCIÓ AL POBLE GITANO
L’import que s’ha aprovat distribuir a Catalunya per a projectes d’intervenció social que promoguin el desenvolupament del poble gitano és de 99.624’42 euros. El total a distribuir entre totes les Comunitats Autònomes és de 1.065.160 euros.
 
PROGRAMES ADREÇATS A LA INFÀNCIA
 
Dins d’aquest epígraf hi ha dos tipus de programes, l’import dels quals ascendeix a 512.833,36 euros a Catalunya (dels 3.920.810 que es distribueixen entre totes les Comunitats Autònomes): 
 
- Programes contra el maltractament infantil. Amb un import de 82.915,72 euros per Catalunya, aquests programes tenen com a objectiu millorar el sistema de protecció a la infància en dificultat social. Són programes experimentals i d’investigació, no d’intervenció.
 
- Programes de mesures per menors infractors en medi obert. L’objectiu dels programes, per als que es concedeixen 429.917,64 euros a Catalunya, és facilitar l’execució de mesures diferents a l’internament per les sentències dictades pels jutges, així com capacitar els professionals que treballen amb aquests menors.
 
PLA D’ACCIÓ PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT
 
Aquest pla compta a Catalunya amb una dotació de 307.622,16 euros, amb els que es cofinançaran projectes d’intervenció social per impulsar l’autonomia de les persones amb discapacitat i que es beneficien de totes les polítiques en igualtat d’oportunitats. La suma de l’import destinat a totes les CCAA és de 2.162.850 euros.