El Secretari d’Estat de Medi Rural i Aigua ha reiterat el seu recolzament de millora del Camí Natural del Riu Segre

roda premsa

09/04/2010

A Lleida


  • Josep Puxeu ha assistit a la presentació de l’estudi “Camí  Natural del Riu Segre”, a la que han acudit, entre altres, 54 alcaldes dels municipis afectats.
  • Prèviament, el Secretari d’Estat de Medi rural i Aigua ha acudit a la inauguració de l’exposició permanent del Centre d’Interpretació de la Mitjana (Lleida), on han estat presents els alcaldes de Lleida, Ángel Ros, i el conseller de Medi Ambient i Horta, Josep Barbera, així com altres membres de la corporació municipal.
El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, ha assistit a Lleida a la presentació de l'estudi “Camí Natural del Riu Segre”.

Josep Puxeu ha reiterat el seu suport al projecte de millora del Camí Natural del Riu (aigües dalt i avall) més enllà dels límits del municipi de Lleida.

Així mateix, el secretari de l'Estat de Medi Rural i Aigua ha destacat el seu compromís amb el “Projecte de condicionament i restauració del riu Segre al seu pas pel nucli urbà de Lleida”, una actuació mediambiental a la què el MARM destinarà més de 4.200.000 euros.

A l'acte han estat també presents el director General de Desenvolupament Sostenible de Medi Rural, Jesús Casas; el president de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, Rafael Romeo; el subdelegat del Govern de Lleida, José Ángel Flores; el subdelegat del Govern de Girona, Francesc Francisco Busquets; el subdelegat del Govern a Osca, Ramón Zapatero i la directora tècnica de la Subdirecció General de Desenvolupament Territorial, María Ángeles Soria.

També han acudit a la presentació 54 alcaldes dels municipis afectats, que pertanyen a les comarques de Cerdanya, Alt Urgell, Pallars Jussà, Noguera i Segrià.

Exposició permanent del Centri d’Interpretació de la Mitjana

Prèviament, el secretari de l'Estat de Medi Rural i Aigua ha acudit a la inauguració de l'exposició permanent del Centre d’Interpretació de la Mitjana (Lleida), en què han estat presents l'alcalde de Lleida, Ángel Ros, i el regidor de Medi ambient i Hort, Josep Barbera, així com altres membres de la corporació municipal.

Josep Puxeu ha subratllat que el MARM i l'Ajuntament de Lleida van signar el 2006 i el 2008 sengles acords consecutius “per a l'execució del projecte de dotació del Centre de Visitants de l'Aiguamoll de la Mitjana”.

Del total dels convenis, que ascendeix a 300.000 euros, el MARM ha aportat 185.000 euros i l'Ajuntament de Lleida 115.000.

El parc natural de la Mitjana és una zona fluvial declarada Àrea d'Interès Natural per la seva riquesa ecològica i que té tres àrees diferents: una zona cultural que alberga l'ecomuseu, una altra dedicada a l'oci i una zona especial per a la conservació de la flora i fauna del lloc.